Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Προχωρούν οι προσλήψεις νοσηλευτών και αστυνομικών

mitsotakis_kikilias_mian

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των προσλήψεων σε Υγεία και Ασφάλεια.

Όπως προκύπτει, στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να «τρέξουν», άμεσα, τις προσλήψεις νοσηλευτών και αστυνομικών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Θεόδωρος Σκυλακάκης, με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις: 
- Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019, με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

- Επιπλέον, να δρομολογηθούν άμεσα -και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους- 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, συνεδριάζει την Παρασκευή το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με σκοπό την επιλογή τουτ νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, η ημερήσια διάταξη προβλέπει:

1. Ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας 
2. Επιλογή ηγεσίας Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης) 
3. Ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου