Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Σάκης Χατζηδημητρίου : ...απαραίτητες πρωτοβουλίες συνεννόησης ...για να αναλάβουμε τις ευθύνες, που μας αναλογούν

Ομιλία του κ. Σάκη Χατζηδημητρίου - Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
στην τελετή ορκωμοσίας του Δήμου Αλμωπίας

Σεβασμιότατε
Αξιότιμοι επίσημοι προσκεκλημένοι
Σεβαστοί συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του 1ου και 2ου βαθμού
Αγαπητοί φίλοι και φίλες συμπολίτες
Ενώπιον Θεού και ανθρώπων, με το χέρι στην καρδιά και βαθύ αίσθημα ευθύνης, προσερχόμαστε οι συνεργάτες μου και εγώ, στην σημερινή θεσμική διαδικασία, για να αναλάβουμε τις ευθύνες, που μας αναλογούν στην διοίκηση του Δήμου μας
, για την επόμενη τετραετία.
Προσερχόμαστε με ήσυχη την συνείδησή μας, κοιτώντας σας στα μάτια:
Γιατί συμμετείχαμε στις πρόσφατες εκλογές και δώσαμε τον αγώνα μας με ένα γνήσια πολυσυλλεκτικό, αντιπροσωπευτικό σχήμα που το διέκρινε η γνώση, η εμπειρία και η σεμνότητα.
Γιατί παρότι δεχθήκαμε συκοφαντίες, λάσπη και κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, εμείς για το καλό του τόπου, τα προσπεράσαμε με γενναιότητα και υπομονή και κάναμε έναν καθαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα, σε χαμηλούς τόνους, από την αρχή έως το τέλος, με πλήρη προγραμματικό λόγο.
Αυτά αξιολογήθηκαν θετικά και επιβραβεύθηκαν από τους συμπολίτες μας, δίνοντάς μας την σχετική πλειοψηφία των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.
Αγαπητοί φίλοι,
Το βασικό μήνυμα των Δημοτικών Εκλογών ήταν καθαρό και σαφές. Εντολή σε όλες τις παρατάξεις του Δήμου μας για δημόσιο διαφανή διάλογο και συνεννόηση.
Σ’ εμάς έδωσε την μεγαλύτερη δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην δεύτερη παράταξη έδωσε εντολή, να διοικήσει το Δήμο, παίρνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες συνεννόησης, με όλες τις παρατάξεις, χωρίς λογικές ατομικών προσεγγίσεων και συναλλαγών, που είναι επιζήμιες και για τα πρόσωπα και για τους θεσμούς.
Το επιβάλλει ο νόμος Κλεισθένης και η απλή λογική.
Πριν όμως προλάβει να δοκιμασθεί στην πράξη η δυνατότητα δημιουργίας βιώσιμων συνεργασιών, που θα προέκυπταν από έναν δημόσιο, έντιμο και δημοκρατικό διάλογο των παρατάξεων, ψηφίσθηκε βιαστικά καινούργιος νόμος, περί δήθεν «κυβερνησιμότητας», που αναχαιτίζει οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας συνθέσεων και προγραμματικών συγκλίσεων. Ανατρέπει με τεχνικό τρόπο την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, κινούμενος στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.
Τα προβλήματα όμως που όντως δημιούργησε ο προηγούμενος νόμος, δεν μπορούν να διορθωθούν με τον αυταρχισμό και τον συγκεντρωτισμό του καινούργιου νόμου, που απαξιώνει ουσιαστικά και υποβαθμίζει τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου
και των Δημοτικών Συμβούλων, μεταφέροντας τις σημαντικές αρμοδιότητες, σε διορισμένες επιτροπές.
Απέναντι σ’ αυτήν την διαμορφούμενη στρεβλή κατάσταση, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μακριά από κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα του Δήμου και του λαού της Αλμωπίας, για να επιτευχθεί μία ισόρροπη γεωγραφικά και κοινωνικά ανάπτυξη στον Δήμο μας.
Αυτό αποτελεί δέσμευσή μας απέναντι στους συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύονται και ενώνουν τις ελπίδες τους και τις προσδοκίες τους με τις δικές μας.
Η ευθύνη είναι μεγάλη.
Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαστε συνεπείς χωρίς ταλαντεύσεις για να δοθούν βιώσιμες λύσεις στην καθημερινότητα, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών και να προχωρήσει η Αλμωπία μπροστά.
Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες εγώ και οι συνεργάτες μου, ενωμένοι και αποφασισμένοι στον αγώνα που μας περιμένει.
Αξιότιμοι κύριοι της νέας Δημοτικής Αρχής.
Ευχόμαστε ο Μεγαλοδύναμος Θεός, να φωτίζει την σκέψη σας και να σας δίνει δύναμη προς όφελος των συμπολιτών μας.
Εμείς θα είμαστε παρόντες σε κάθε σας βήμα για να σας συμβουλεύουμε για το σωστό και να σας ελέγχουμε για τα λάθη σας.
Αυτό επιβάλει ο ρόλος, που μας ανέθεσε ο λαός και θα τον τηρήσουμε με ευλάβεια προς όφελος της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Αλμωπίας
Καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους στο Δήμο και τις κοινότητες
και καλή επιτυχία στη νέα Διοίκηση του Δήμου.
Σας ευχαριστώ

1 σχόλιο: