Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Έγκριση όρων δημοπράτησης Βιολογικού Καθαρισμού Άρνισσας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του πολύ σημαντικού έργου κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού της Άρνισσας, τόσο σε ότι αφορά στο σκέλος της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων όσο και στην κατασκευή του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου.
Η ΔΕΥΑ Έδεσσας μετά από αυτή την εξέλιξη και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης προχωράει στη δημοπράτηση του έργου, που χρηματοδοτείται
από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με προϋπολογισμό 3.960.561,03 €.
Με την ολοκλήρωση του έργου αφενός θωρακίζεται η λίμνη Βεγορίτιδα και ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής από τα αστικά λύματα της Άρνισσας και αφετέρου θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, με την αντικατάσταση των σημερινών βόθρων από ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο που θα καταλήγει σε μία αποτελεσματική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
Η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κα Κατερίνα Ζδρου δήλωσε σχετικά:
«Είμαι πολύ χαρούμενη που ακόμα και στο τέλος της θητείας μου ως Προέδρου της ΔΕΥΑ Έδεσσας, δημοπρατούμε έργα, που είναι πολύ σημαντικά για την προστασία του περιβάλλοντος και την καθημερινότητα των πολιτών.
Έχω στο μυαλό μου τη θητεία μου στο τιμόνι της ΔΕΥΑ σαν ένα δύσκολο αλλά και όμορφο ταξίδι! Θέλω να ευχαριστήσω με τον θερμότερο τρόπο τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου που με εμπιστεύτηκε και με στήριξε στην όλη προσπάθεια. Μία προσπάθεια που ήταν πρωτίστως συλλογική και για το λόγο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τους «συνταξιδιώτες» μου: τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη της ΔΕΥΑ. Θέλω να τονίσω ότι χωρίς τη συνδρομή των εργαζομένων δεν θα είχαμε καταφέρει να κάνουμε τίποτα και παρά την ένταση της δουλειάς και την κούραση, πιστεύω ότι σε όλους μας μένει η γλυκιά αίσθηση ότι έχει παραχθεί ένα σημαντικό έργο.
Εύχομαι καλή συνέχεια στην πορεία της ΔΕΥΑ Έδεσσας. Είμαι σίγουρη ότι δε θα σταματήσει να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες στους συνδημότες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου