Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Φιλοζωική Αριδαίας «Ελπίδα»: Τουριστική ανάπτυξη; Ναι, αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο - Δηλητηριάστηκαν 19 σκυλιά στην Όρμα Αλμωπίας!

Ένα απίστευτο τραγικό συμβάν καταγγέλλει η Φιλοζωική Αριδαίας «Ελπίδα». Δηλητηριάστηκαν 19 σκυλιά μέσα σε ένα βράδυ στην Όρμα Αλμωπίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:  

Ήταν γύρω στις 20 Αυγούστου, όταν στο χωριό Όρμα, δίπλα στα Λουτρά του Πόζαρ, δηλητηριάστηκαν μέσα σε ένα βράδυ δεκαεννιά (ναι, 19) σκυλιά. Ρίχτηκαν φόλες σε δρόμους και αυλές, με αποτέλεσμα 19 αθώα πλάσματα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, να χάσουν τη ζωή τους. Πέθαναν με έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Τα πιο πολλά κατέφυγαν, τα έρμα, σε δύσβατα βάτα, με αποτέλεσμα να μην είναι προσβάσιμα σ’ αυτούς που νοιάζονται για την περισυλλογή τους, οπότε η δυσωδία κυριαρχούσε και κυριαρχεί στην περιοχή. Τρία μπόρεσαν να τα μαζέψουν και στάλθηκαν για τοξικολογικές εξετάσεις, πράγμα που σημαίνει πως το όλο περιστατικό πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και δε θα περάσει έτσι.

Προφανώς, κάποιοι θεώρησαν πως τα ζώα χαλάνε τη «μόστρα» ενός τουριστικού χωριού και δε σκέφτηκαν πως η μυρωδιά του θανάτου είναι που κάνει αποκρουστικό έναν τόπο. Θα πείτε, φταίει ένα ολόκληρο χωριό για το περιστατικό; Άμεσα όχι, έμμεσα ναι. Όπως συμβαίνει σε όλα τα χωριά μας, πολλοί γνωρίζουν, λίγοι το ομολογούν, κανένας δεν το καταγγέλλει. Η εποχή όμως που αυτές οι δολοφονίες ( δολοφονώ = αφαιρώ με δόλο - βλέπε φόλα - τη ζωή κάποιου πλάσματος) έμεναν ατιμώρητες πέρασε ανεπιστρεπτί. Το σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο είναι αυστηρό και ελπίζουμε να γίνει ακόμα πιο αυστηρό, μια και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη τύπου δήλωσε πως έχει προσωπική ευαισθησία με τα ζώα.
Όσο για τη «μόστρα» των χωριών, η καλύτερη μόστρα είναι η ανθρωπιά. Οι τόποι δεν αγαπιούνται μόνο, επειδή τους ευνόησε η φύση, αλλά κυρίως από τη συμπεριφορά των ανθρώπων που τους κατοικούν. Πριν από λίγες μέρες, γερμανοί εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων που επισκέφτηκαν τα Λουτρά αρνήθηκαν να επισκεφτούν την Όρμα, επειδή πληροφορήθηκαν το περιστατικό. Επίσης, πολλοί επισκέπτες που έρχονται με τα κατοικίδιά τους στα μέρη μας είπαν ότι δε θα το ρισκάρουν, γιατί φοβούνται μήπως έχει παρατημένες φόλες. Οι πράξεις έχουν συνέπειες, όπως ξαναγράψαμε!!

Φιλοζωική Αριδαίας «Ελπίδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου