Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ενωμένοι Σάκης Χατζηδημητρίου και Δημήτρης Μπίνος για να ανατρέψουν το 61% σε 39% !!!

Δεν μπορούν να το χωνέψουν με τίποτε ,ότι ο λαός της Αλμωπίας τους έστειλε ... στην αντιπολίτευση και από την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2019 έχουν ουσιαστικά ένα συνδυασμό 

'' Ενωμένοι για την Αλμωπία της Καρδιάς μας '', με στόχο  την μετατροπή του 61% σε 39% .
Όμως λογάριασαν χωρίς τον Ξενοδόχο ,αφού δυο έντιμοι νέοι δημοτικοί Σύμβουλοι  ο Σταύρος Αναστασιάδης και ο Χρήστος Δόντσος  ,σεβάστηκαν την ετυμηγορία των πολιτών της Αλμωπίας  και έδωσαν ισχυρή εντολή στο Δήμαρχο Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση .


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ», ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥTο δάκρυ του Δημήτρη ...
Η απλή αναλογική, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως στους περισσότερους Δήμους της χώρας έτσι και στο Δήμο Αλμωπίας, δεν οδήγησε σε Αυτοδύναμη Δημοτική Αρχή.Έπρεπε αυτό να οδηγήσει σε πρωτοβουλίες δημόσιου και διαφανούς διαλόγου από το νέο Δήμαρχο, με όλες τις παρατάξεις που εκλέχτηκαν, για να υπάρξει κυβερνησιμότητα στο Δήμο Αλμωπίας.

Αντίθετα, παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό συζητήσεις χωρίς δημόσιο και παραταξιακό χαρακτήρα, αλλά κυριαρχεί η λογική της παροχής θέσεων στη διοίκηση και την με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιση της πλειοψηφίας.
Η χθεσινή ημέρα, που ήταν αφιερωμένη στην εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Επιτροπών, έδωσε την πρώτη γραφή αυτής της Δημοτικής Αρχής. Ανέτοιμη και πρόχειρη στο να διοικήσει. Μία διαδικασία όπως αυτή της εκλογής του Προεδρείου, που για χρόνια επέβαλε τη μυστικότητα της ψήφου, για λόγους προσωπικής και πολιτικής διαχείρισης την οδήγησε η σημερινή ομάδα διοίκησης του Δήμου σε πεδίο εκμετάλλευσης και δέσμευσης προσώπων.Διαδικασίες κατά το δοκούν και εξασφάλιση πλειοψηφίας με λογικές και πρακτικές που είναι γνωστές σε κάποιους από αυτούς, από τη συμμετοχή τους στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή.


Όλοι γνωρίζουμε τις προσπάθειες αυτής της ομάδας να μην εκλεγεί Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου το 2017 (με έναν και μοναδικό υποψήφιο) και να μη λειτουργήσουν οι Επιτροπές, Οικονομική και Ποιότητας Ζωής, στις οποίες αν και ήταν ορισμένοι και ο κ. Μπάτσης και ο κ. Βέσκος, δεν τις τίμησαν ποτέ με την παρουσία τους. Πρόσωπα που πρωτοστάτησαν σε αποστασίες, σήμερα δεν μπορούν να εγγυηθούν τη σύνθεση και την ενότητα.


Προσωπικές επιλογές και συμμετοχές στη δημιουργία πλειοψηφίας, απορρίπτουν καταρχήν την λαϊκή εντολή των πολιτών της Αλμωπίας και προσβάλλουν κατά δεύτερον τη συλλογικότητα και τις αρχές μιας παράταξης. 

Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, από τη θέση που μας έθεσαν οι πολίτες και θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας μέσα από ένα συλλογικό πλαίσιο αρχών και αξιών, για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου