Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ο Ιορδάνης Τζαμτζής

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέλλας: Ιορδάνης ΤζαμτζήςΤο νέο μοντέλο και σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας
Το νέο μοντέλο και σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα
, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά», είπε απευθυνόμενος στα 16 μέλη της νέας διοίκησης της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας.
Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, θα έχει 13 Αντιπεριφερειάρχες, εκ των οποίων οι επτά τοπικοί (ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα) και οι έξι θεματικοί (με ευθύνη όλη την Κεντρική Μακεδονία). Για πρώτη φορά υπάρχουν και τρεις Τομεάρχες, οι οποίοι αναλαμβάνουν συγκεκριμένο αντικείμενο ο καθένας, για όλη την Κεντρική Μακεδονία σε τρεις τομείς αιχμής για τη διοίκηση της Περιφέρειας.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στις αρχαιρεσίες του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής και Μητροπολιτικής Επιτροπής χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετικό γεγονός ότι το τριήμερο αυτό, σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν, υπήρξε εξαιρετική επικοινωνία, πολύ καλή συνεργασία και πνεύμα σύνθεσης και συνεννόησης των παρατάξεων και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Υπήρξαν ευρύτερες πλειοψηφίες, καταγράφηκαν φυσικά και διαφωνίες, όμως επικράτησε το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της ευθύνης που όλοι ανεξαιρέτως έχουμε αναλάβει απέναντι στους συμπολίτες μας.
Σε αντίθεση με πρακτικές όξυνσης ή πόλωσης ή με τη λογική της σύγκρουσης για τη σύγκρουση, η νοοτροπία που επικράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ένα θετικό και αισιόδοξο γεγονός.
Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαμόρφωση ευρύτερων συνεργασιών και συναινέσεων, γιατί πάνω και πρώτα απ’ όλα βάζουμε τα συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μας, γιατί έτσι πετυχαίνουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και κατακτούμε πιο γρήγορα τους στόχους μας.
Πραγματικός μας αντίπαλος είναι μόνο τα προβλήματα, διαρκής μας στόχος είναι να δίνουμε λύσεις. Λύσεις που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτή είναι η σταθερή πορεία που έχουμε χαράξει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
Παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι περιλαμβάνει τρεις παράλληλες κατηγορίες θέσεων ευθύνης: επτά Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, έξι θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας και τρεις Τομεάρχες, επίσης με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας.
Τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου, όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, είναι:
-Πρώτον, έχουμε ισχυρές και εστιασμένες διοικήσεις στις επτά Περιφερειακές Ενότητες και αξιοποιούμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η κάθε μία από αυτές.
-Δεύτερον, έχουμε θεματικές ενότητες οριζόντιας πολιτικής χάραξης, που μας επιτρέπουν να αθροίζουμε δυνάμεις και να αξιοποιούμε ενιαία και συνδυαστικά ως Περιφέρεια τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας.
-Τρίτον, έχουμε τομείς αιχμής στους οποίους εστιάζουμε, αξιοποιώντας και τις δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως μεταξύ άλλων το Κέντρο Πολιτισμού, το Film Office, τα υποστηρικτικά κοινωνικά κέντρα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε αποτελέσματα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.
«Δημιουργούμε ένα νέο, σύγχρονο διοικητικό σχήμα αποτελεσματικότητας, ταχύτητας και ευελιξίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι το εξής:
-Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες:
-Θεσσαλονίκης: Βούλα Πατουλίδου
-Ημαθίας: Κώστας Καλαϊτζίδης
-Κιλκίς: Ανδρέας Βεργίδης
-Πέλλας: Ιορδάνης Τζαμτζής
-Πιερίας: Σοφία Μαυρίδου
-Σερρών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος
-Χαλκιδικής: Γιάννης Γιώργος
Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:
-Οικονομικών και Προγραμματισμού: Αθηνά Αηδονά
-Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Κώστας Γιουτίκας
-Υποδομών και Δικτύων: Πάρις Μπίλλιας
-Μεταφορών και Επικοινωνιών: Στάθης Αβραμίδης
-Αγροτικής Οικονομίας: Σωτήρης Μπάτος
-Δημόσιας Υγείας: Χρήστος Μήττας
Τομεάρχες:
-Πολιτισμού: Κατερίνα Περιστέρη
-Τουρισμού: Αλέξανδρος Θάνος
-Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Ασλανίδης
Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης ορίστηκε η κ. Αθηνά Αηδονά.
Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση των Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα, που θα ασκούν τις αρμοδιότητές τους, στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες ανήκουν.
Απευθυνόμενος στα νέα μέλη της διοίκησης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Σε όλους εσάς τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και Τομεάρχες, εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, καλούμαστε να τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Να φανούμε αντάξιοι της επιλογής τους.
Να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους. Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Σκληρή δουλειά με αποτελέσματα, παραγωγή έργου και λύσεις. Με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλειες και εγωισμούς. Με ταχύτητα, συνέπεια και μεθοδικότητα.
Με στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, από τα οποία σας ζητώ να μην παρεκκλίνουμε. Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Με ανοιχτές πόρτες για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες. Με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και αυτό το καθιστώ απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο. Εργαζόμαστε ως ομάδα με πνεύμα και νοοτροπία συνεργασίας.
Συνεργασίας μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών και των Τομεαρχών με τους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους 38 Δημάρχους, με όλους τους θεσμούς και τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας. Ο στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια. Να χτίσουμε την Κεντρική Μακεδονία του 2030. Και θα τα καταφέρουμε! Καλή δουλειά. Καλή επιτυχία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου