Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κατερίνα Στεφανίδη Νίκησε στον τελικό των «Ντάιαμοντ Λιγκ»


Η "χρυσή" Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ νίκησε στον τελικό των "Ντάιαμοντ Λιγκ" που έγινε στις Βρυξέλλες και κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην καριέρα της το διαμάντι της διοργάνωσης και έγινε
πλουσιότερη κατά 50.000 δολάρια.
Η Κατερίνα έκανε σπουδαίο αγώνα. Ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ της με 4.83μ., άλμα που πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με την πρώτη και τα 4.63μ. 4.70μ., 4.77μ. Μετά τα 4.83μ., είχε δύο αποτυχημένα άλματα στα 4.88 και ολοκλήρωσε τον αγώνα της χωρίς να κάνει άλλη προσπάθεια. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα με άλμα στα 4.83μ. που πέρασε όμως με την τρίτη προσπάθεια.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αλίσα Νιούμαν από τον Καναδά με  4.77μ. 
Η Στεφανίδη κατακτά το διαμάντι στο αγώνισμά της για τέταρτη σερί φορά. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι καταλήγει σε ελληνικά χέρια στο επί κοντώ για πέμπτη σερί φορά αφού το 2015 η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν μεγάλη νικήτρια. Η τελευταία νικήτρια στο αγώνισμα που δεν κατάγεται από την Ελλάδα ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ το 2014. 
Πλέον την Δευτέρα θ' αγωνιστεί στο Μινσκ στη συνάντηση Ευρώπη - ΗΠΑ, στο τελευταίο της τεστ πριν το Παγκόσμιο.
Ο αγώνας στις Βρυξέλλες  ήταν ο 12ος αγώνας της 29χρονης στη θερινή σεζόν, ο δεύτερος πάνω από τα 4,80 μ. και ο πέμπτος πάνω από τα 4,75 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου