Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ Οι μάσκες έπεσαν!


Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Γιάννου Δήμαρχος ΈδεσσαςΗ χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας ήταν η «διαφήμιση» του «Κλεισθένη», της προσπάθειας άλωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιχειρήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Προσωπικά, ήμουν από την αρχή αντίθετος με αυτό το νόμο, που πίσω από το προσωπείο της απλής αναλογικής σκόπευε να αλλοιώσει την βούληση του λαού και να οδηγήσει τους Δήμους της χώρας είτε σε ακυβερνησία είτε σε αθέμιτες συνδιαλλαγές
και πολιτικές συναλλαγές! 
Είχα εκφράσει την αντίθεσή μου ξεκάθαρα και από την αρχή, πριν επανεκλεγώ, οπότε ουδείς μπορεί να μου προσάψει υστεροβουλία.
Επίσης, σε ανύποπτο χρόνο είχα καταγγείλει ότι οι πολιτικοί μου αντίπαλοι είχαν συνασπιστεί εναντίον μου τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για το λόγο αυτό η νίκη της Δημοτικής Παράταξης, που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, ήταν διπλή!
Εχθές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, οι μάσκες έπεσαν! Οι Δημοτικές Παρατάξεις των κ. Τσεπκεντζή και Ρυσάφη σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους ψήφισαν για μέλη των συμβουλίων των διαφόρων οργάνων του Δήμου Έδεσσας αυτούς που είχαν προσυμφωνήσει, αγνοώντας τις προτάσεις της πλειοψηφούσας παράταξης, οι οποίες προέβλεπαν τη συμμετοχή όλων!
Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: να αλλοιώσουν τη βούληση του κόσμου της Έδεσσας, που εξέλεξε τη Δημοτική Παράταξη «Έδεσσα – Βεγορίτιδα» και Δήμαρχο τον Δημήτρη Γιάννου. 
Φυσικά, στην πράξη δεν μπορούν να κάνουν τίποτα! Εγώ και οι συνεργάτες μου θα λειτουργήσουμε τον Δήμο Έδεσσας και θα τον λειτουργήσουμε καλά και με σωφροσύνη, όπως κάναμε μέχρι σήμερα.
Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα! 
Επίσης, στις Δημοκρατίες κυβερνούν αυτοί που εξέλεξε ο λαός και όχι αυτοί που συναλλάσσονται μυστικά ή απροκάλυπτα όπως εδώ, για να δημιουργήσουν προσκόμματα στις διαδικασίες.
Υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια τους συμπολίτες μου είτε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας, είτε ως Δήμαρχος. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών υπήρξαν εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Πρώτη φορά είδα όμως στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τέτοια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και τόσο ξεκάθαρη ομολογία για πολιτικές συναλλαγές και συνδιαλλαγές.
Δεν συνηθίζω να δίνω πολιτικές συμβουλές. Ο καθένας πράττει κατά συνείδηση και είμαι ο τελευταίος που θα νουθετήσω οποιονδήποτε, αλλά οφείλω να πω προς κάθε αποδέκτη ότι η Ηθική είναι βασικό χαρακτηριστικό της Πολιτικής. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά οφείλουμε να λειτουργούμε με σεβασμό απέναντι στους θεσμούς, τους πολιτικούς μας αντιπάλους και, κυρίως, τους πολίτες!
Οφείλουμε επίσης να πολιτευόμαστε με ξεκάθαρες θέσεις και να σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού, οτιδήποτε κι αν αποφασίσει στις εκλογές. Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία! Σε αντίθετη περίπτωση είναι σαν να πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε.Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου