Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Δήλωση διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβούλου Λάκη Προκοπίδη

Λ. Προκοπίδης: «Ο αποκλεισμός του 52% των πολιτών του Δήμου Αλμωπίας είναι μια πράξη αντικανονική»


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 4-10-19 και τις συνεργασίες όπως αυτές αποτυπώθηκαν, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω, τι έγραφα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και κυρίως στα κείμενα που δημοσίευα:

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο, επιτρέπει τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων, σε μια προγραμματική σύγκλιση. Στην επόμενη διοίκηση του Δήμου, κυρίαρχο στοιχείο θα πρέπει να είναι η κοινή στρατηγική αντίληψη στα βασικά ζητήματα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι σύμπλευση προσώπων ή σχηματισμών, με μοναδικό κίνητρο τη νομή της εξουσίας, την «διανομή» έμμισθων θέσεων και οφιτσίων».

Ήμουν «προφητικός» για τις εξελίξεις. Στο Δ.Σ. της 4ης Οκτωβρίου 2019, πέραν όλων των άλλων, έγιναν απολύτως κατανοητοί οι λόγοι των μετακινήσεων συμβούλων (έμμισθες θέσεις), για την δημιουργία των νέων συσχετισμών δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο αποκλεισμός του 52% των πολιτών του Δήμου, από τα όργανα διοίκησης του, είναι μια πράξη αντικανονική.

Η εμπέδωση της απαραίτητης εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη διοίκηση, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Η αδυναμία ελέγχου των αποφάσεων, δημιουργεί προβληματισμό στους πολίτες.

Η δημιουργία κλίματος συναίνεσης, δεν διατάσεται αλλά επιβάλλεται από τους κανόνες της Δημοκρατίας. Από την πρώτη στιγμή, δηλώσαμε την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στη δημιουργία μιας ενιαίας πρότασης, για τη λειτουργία του Δήμου. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Τέλος, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, να συμμετέχεις σ΄ όλες τις λειτουργίες της διοίκησης του Δήμου, να διαμορφώνεις δεδομένα και να δηλώνεις ότι «είμαι αντιπολίτευση».


Λάκης Προκοπίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας

2 σχόλια:

 1. Μάλλον εχεις μείνει στασιμος στα μαθηματικά Λάκη
  το 62% ή το 38% είναι πιο μεγάλο ;
  Το 62% της Αλμωπίας είπε διωξτε το παλιό
  Εαν βεβαια γινοταν αποδεκτες οι δικές σας προτάσεις τωρα αλλα θα ελεγες ...
  Τώρα πια που λεει και το τραγουδι ΄΄ εισαι αναμνηση παλια κλπ κλπ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μέχρι πρότινος ο αρχηγός σας έπλεκε σενάρια υφαρπαγής των δημοτικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια εξαναγκασμό σε παραίτηση του εκλεγμένου Δημάρχου. Παρέα με τον τέως ολα αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή