Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Πάνος Ζαρογουλίδης : Σχετικά με την έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Τον τελευταίο μήνα έχει παρατηρηθεί μια ασυνέχεια στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς σχετικά με τα αντιγριπικά εμβόλια. Ως αποτέλεσμα αυτού παρατηρήθηκε Πανελλαδικά κατ’ επανάληψη το φαινόμενο να στοχοποιούνται φαρμακεία και φαρμακοποιοί ότι εξυπηρετούν φωτογραφικά τα περιστατικά.

Ενημερώνουμε το κοινό ότι κάτι τέτοιο αντικρούει τον στόχο μας ο οποίος δεν είναι άλλος από την απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών του κοινωνικού συνόλου, την επίτευξη των βέλτιστων ποσοστών ανοσίας αγέλης
και τελικά την οχύρωση του πληθυσμού από την γρίπη.

Τονίζεται ότι οι παραγωγοί εμβολίων παγκοσμίως είναι 3 και από αυτούς το 70% της αγοράς καλύπτεται από έναν από αυτούς. Η ασυνέχεια στην κάλυψη της αγορά οφείλεται σε 3 παράγοντες:

1. Στην καθυστέρηση από πλευράς του ΠΟΥ στην έκδοση των οδηγιών που ακολουθούν την σύσταση & παραγωγή των εμβολίων κατά του στελέχους Η3Ν2 κατά ένα μήνα τον περασμένο Μάρτιο 2018

2. Την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης κατά 25%

3. Τους ποιοτικούς ελέγχους που ακολουθούν αυτά τα προϊόντα

4. Την πρωτοφανή και πρόωρη ζήτηση για τα Ελληνικά δεδομένα

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε, η αγορά θα τροφοδοτηθεί με νέα παρτίδα προς τα τέλη Νοεμβρίου και όχι πριν τις 27 του μήνα.

Οι Φαρμακοποιοί διανέμουν τα εμβόλια σε κάθε περίπτωση λαμβάνοντας υπόψιν πάντα την προτεραιότητα των ευπαθών ομάδων που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Με Εκτίμηση
ΦΣ Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου