Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Διονύσης Σταμενίτης για επίδομα πετρελαίου: «Ορθά οι γεωγραφικές ζώνες σπάνε σε ορεινές και μη ορεινές»


«Η Κυβέρνηση νομοθετεί λογικά»
Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα (14/11/2019) κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση τριών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, βελτιώνεται η πολιτική απόδοσης του πετρελαίου θέρμανσης.
Ειδικότερα, η μεγάλη τομή που πραγματοποιείται είναι ο διαχωρισμός των γεωγραφικών ζωνών σε ορεινές και μη ορεινές, με αποτέλεσμα φέτος για πρώτη φορά θα δικαιούνται το επίδομα και οι κάτοικοι των ορεινών δήμων της Α’ Ζώνης,
οι οποίοι χαρακτηρίζονταν μέχρι τώρα ως πεδινοί. Επιπλέον, το κονδύλιο αυξάνεται κατά 10 εκ. ευρώ και δίνεται αύξηση 10% για κάθε ανήλικο τέκνο, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν ιδιαίτερα τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Αναφορικά με την τροπολογία και τις αλλαγές που επέφερε στην καταβολή του επιδόματος, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Η κυβέρνηση νομοθετεί λογικά, διορθώνοντας μια μεγάλη αδικία που συντελούνταν όλα αυτά τα χρόνια αποκλείοντας ορεινούς Δήμους επειδή ανήκαν στην Α’ Γεωγραφική Ζώνη. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την πολιτική αποκατάστασης των αδικιών και ελάφρυνσης των πιο αδύναμων και όσων το έχουν περισσότερο ανάγκη και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη».

1 σχόλιο:

  1. Διονύση η δήλωση σου είναι λάθος, διόρθωσε την .Αυτό που λες οτι διορθώνει μία μεγαλη αδικια που συντελούνταν σε βάρος των ορεινών δήμων της Α' ζώνης είναι μεγάλη ΠΑΠΑΡΙΑ, απεναντίας όλοι δήμοι της Α' ζώνης έπαιρναν το ανώτατο επίδομα. Για αυτό και ο νομός μας πού ήταν στην Β' ζώνη, ζητούσε η Τζάκρη και ο καρασμανης να πάει στην Α ζώνη. Οπως π.χ ειναι η Φλωρινα οι Σέρρες. .Μάλλον Διονύση δεν το γνωρίζεις το θέμα, εξού και άστοχη η δήλωση σου. Η τροπολογία που αναφέρεις, προφανώς δεν την διάβασες, αναφέρεται μονον στην κατάργηση του ανωτάτου ορίου της συνολικής δαπάνης που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό,για να μπορούν να δοθούν τα 10 εκατομμύρια φετος επι πλέον. Ο τρόπος χορήγησης ,ο διαχωρισμός των ζωνών κλπ..και όλες οι λεπτομέρειες γινεται με υπουργική απόφαση. Διονύση καλο είναι να διορθώσεις την δήλωση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή