Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Χατζηγιαννίδης Χρήστος : Η εικόνα κάθε περιοχής και κάθε δήμου διαμορφώνεται όχι μόνο από το τι κάνει η πολιτεία για εμάς , αλλά και το τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι


Ο εικονιζόμενος σκύλος , εγκαταλείφθηκε στο χωριό έξαπλατανος ΑΛΜΩΠΙΑΣ . Περιφέρεται έξω από το δημοτικό σχολείο εξαπλατανου εδώ και μια εβδομάδα και πληροφοριες λένε ότι το ζώο βρίσκονταν στο χωριό Μηλιά και πάλι εγκαταλελλημενο .Φαινεται να είναι καθαρόαιμο γερμανικό λυκόσκυλο . Δυστυχώς χωρίς να το θέλει προκάλεσε πριν λίγες μέρες ένα ατύχημα με έναν κάτοικο του χωριού , κόβοντας του τον δρόμο με αποτέλεσμα την πτώση του κατοίκου από το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε.
Με λύπη μου διαπιστώνω κάθε μέρα ότι κάποιοι πολίτες της ΑΛΜΩΠΙΑΣ εγκαταλείπουν με μεγάλη ευκολία τα ζώα τους χωρίς αίσθηση ευθύνης και βάρους συνείδησης. Αν το ζώο που εγκαταληφθηκε προκαλέσει το οποιοδήποτε άσχημο περιστατικό , ποιος θα φταίει λοιπόν ; Η εικόνα κάθε περιοχής και κάθε δήμου διαμορφώνεται όχι μόνο από το τι κάνει η πολιτεία για εμάς , αλλά και το τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι για την αξιοπρεπή καθημερινότητα μας . Σαφώς και το μεγαλύτερο βάρος της καθημερινότητας το έχει η δημοτική αρχή , όμως συγκεκριμένα για το θέμα των αδέσποτων είναι καθαρά θέμα ευσυνειδησίας του κάθε ένα μας ξεχωριστά . Όσοι λοιπόν επιθυμούν να βάλουν στην ζωή τους ένα ζώο συντροφιάς , καλό θα είναι να ενημερώνονται πριν το πάρουν για τις υποχρεώσεις που εχει ο ιδιοκτήτης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου