Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος


Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, είχε την τιμή να συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΙΙα Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΛΑΣΣΩΝ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών με θέμα « Η Πορεία της ΙΙας Μεραρχίας Πεζικού κατά τους Απελευθερωτικούς Αγώνες» αποτελούνταν από 2 μέρη : Στο πρώτος μέρος, η δημοσιογράφος κ. Νατάσα Μποζίνη , αναφέρθηκε στη δράση της ΙΙας Μεραρχίας Πεζικού μέσα από το αρχείο του Κωνσταντίνου Καλλάρη, ενώ ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) κ. Εμμανουήλ Κλωθάκης ανέπτυξε την πορεία της από το 1897 μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Συνταγματάρχης ε.α κ. Βασίλειος Νικόλτσιος στην ομιλία τόνισε πως τα κειμήλια αφηγούνται την ιστορία. Στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου υπήρχε φωτογραφικό υλικό, όπου ο κόσμος μπορούσε να θαυμάσει την δράση της ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας καθώς και κειμήλια του Στρατηγού Κωνσταντίνου Καλλάρη.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Μικρασιατών «Η Μπίγα».
Οι χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών ενθουσίασαν το κοινό με την πληθώρα των ενδυμασιών και τους υπέροχους χορούς από την Μακεδονία και την Βόρεια Θράκη.
Η Πρόεδρος κ. Άννα Παπουτσή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών συγχαίρουν τον Διοικητή της ΙΙας ΜΚ Μ/Π Υποστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο για την εξαιρετική και άρτια διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου