Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Αναστάσιο Γεροντίδη, μαθητή με εξαιρετικά υψηλό δείκτη ευφυΐας


Με τον μαθητή Γεροντίδη Αναστάσιο, ο οποίος διακρίνεται για τον πολύ υψηλό δείκτη ευφυΐας του, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, στο γραφείο του στην Έδεσσα. 



Ο χαρισματικός μαθητής κατάγεται από το Αρσένι του Δήμου Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπου και διαμένει με την οικογένειά του. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τον ταλαντούχο μαθητή στο γραφείο του για μία συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης για τα ενδιαφέροντά του, στο πλαίσιο μίας συμβολικής πράξης αναγνώρισης της διαφορετικότητας και διερεύνησης προτάσεων για την αξιοποίησή της από την τοπική κοινωνία και πολιτεία. Στο επίκεντρο της συζήτησης του κ. Αντιπεριφερειάρχη με τον μικρό Αναστάσιο Γεροντίδη βρέθηκαν θέματα όπως η ταχύτητα επεξεργασίας μαθηματικών προβλημάτων, η δημιουργική και αποκλίνουσα σκέψη, αλλά και το πώς αξιοποιούν το χρόνο τους οι μαθητές σήμερα στην Ελλάδα και, ειδικότερα, στην περιφέρεια.

Ο κ. Τζαμτζής χάρισε στον Αναστάσιο Γεροντίδη έναν φορητό υπολογιστή για την υποστήριξη της μελέτης του, καθώς κι ένα λεύκωμα για την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της Πέλλας. Αποχαιρετώντας τον, του ευχήθηκε «να έχει επιτυχία στις σπουδές και την καριέρα του, χωρίς να ξεχνά ποτέ την Πέλλα, τον τόπο της καταγωγής του και τους ανθρώπους της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου