Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣΗ εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώροςΠρογραμματισμένη επίσκεψη στο υποκατάστημα Βέροιας του ΕΛΓΑ πραγματοποίησα σήμερα όπου και συναντήθηκα με την προϊσταμένη κα. Μαρία Παππά.
Το περασμένο έτος χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα καταστροφικά ακραία καιρικά φαινόμενα, έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα αρκετά περιορισμένη έως και καθόλου παραγωγή. Συνέπεια αυτών αποτέλεσε και η μετάαπό συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων φορέων, των βουλευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κήρυξη της ΠΕ Πέλλας νωρίτερα φέτος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Χαρακτηριστικό του μεγέθους της περσινής καταστροφής είναι ότι οι δηλώσεις για την Πέλλα ξεπέρασαν τις 15.500, ενώ το 2018 οι συνολικές δηλώσεις για τις ΠΕ Πέλλας και Ημαθίας μαζί έφτασαν περίπου τις 13.000.
Ενημερώθηκα για το χρονοδιάγραμμα καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς για τις καταστροφές του 2019. Τόνισα πως η μειωμένη παραγωγή καθιστά τις αποζημιώσεις πιο αναγκαίες από ποτέ και αυτές θα πρέπει να είναι δίκαιες και αντικειμενικές.
Ζήτησα την επίσπευση της αποστολής των πορισμάτων και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών το συντομότερο δυνατό, ώστε να αρχίσουν να καταβάλλονται τα χρήματα στους δικαιούχους άμεσα.
Επιπροσθέτως, συναντήθηκα και με υπηρεσιακούς παράγοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι δύο επόπτες για την ΠΕ Πέλλας, ο κ. Χρήστος Καρούζος και η κα. Ελένη Αβραμίδου. Πέραν του ζητήματος της καταβολής των αποζημιώσεων, συζητήσαμε τις ανάγκες της υπηρεσίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι, με συνέπεια να καθυστερούν οι διαδικασίες.
Επιθυμώ τα χρόνια αυτά ζητήματα να επιλυθούν άμεσα, συνεπώς δεσμεύθηκα να τα θέσω στη κεντρική διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου