Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές


Αποτέλεσμα εικόνας για Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 3 άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη 5 συνεργών τους
 
Ενέχονται σε 25 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών οικιών, καταστημάτων και οχημάτων
 
Αφαίρεσαν 8 οχήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να ανέρχεται στις 71.000 ευρώ
 

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, πολυάριθμες κλοπές που διέπραξαν το τελευταίο διάστημα, τα μέλη συμμορίας κλοπών σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (10 Ιανουαρίου 2020) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, 3 ημεδαποί ηλικίας 22, 21 και 17 ετών.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συμπεριλαμβάνονται ακόμη 5 συνεργοί τους, από τους οποίους 4 ημεδαποί ηλικίας 18 έως 23 ετών και ένας 28χρονος αλλοδαπός.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα ενώθηκαν σε συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.
Όπως διαπιστώθηκε, το τελευταίο διάστημα ενέχονται σε 25 διαρρήξεις και κλοπές οικιών, καταστημάτων και οχημάτων, από όπου αφαίρεσαν 8 οχήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να υπολογίζεται στις 71.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος 49χρονης ημεδαπής, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς προμηθεύτηκε μέρος των κλοπιμαίων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 κινητά τηλέφωνα που είχαν αφαιρέσει από κατάστημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος. Επίσης, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών.
Τα παραπάνω κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου