Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Κατάργηση του καταστήματός της EUROBANK στην πόλη της Σκύδρας

Αποτέλεσμα εικόνας για EUROBANKΕπιστολή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου προς την EUROBANK  σχετικά με τη λειτουργία του τοπικού καταστήματος

Επιστολή προς την EUROBANK σχετικά με τις πληροφορίες για την κατάργηση του καταστήματός της στην πόλη της Σκύδρας απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου τονίζοντας την αναγκαιότητα και τους λόγους διατήρησής του.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής(αρ.πρ.262/13-1-2020) που κοινοποιείται στους κ.κ. Βουλευτές
του Νομού μας και στους κ.κ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας είναι το εξής:
«ΘΕΜΑ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
Αξιότιμε κ. Γενικέ Δ/ντά δεχθείτε τις θερμές ευχές μου για Καλή Χρονιά με υγεία πρωτ΄ απ΄ όλα και δημιουργική δουλειά!
Επικοινωνώντας μαζί σας μέσω της παρούσας επιστολής επιτρέψτε μου να σας εκθέσω την άποψή μας σχετικά με το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζά σας προγραμματίζει την κατάργηση του Καταστήματος Eurobank στην πόλη της Σκύδρας, η οποία είναι και η έδρα του ομώνυμου Δήμου.
Όπως όλοι γνωρίζουν, η Σκύδρα και η ευρύτερη περιοχή της, είναι μια δυναμική και συνεχώς αναπτυσσόμενη περιφέρεια. Διαθέτει μια εύφορη και ευλογημένη πεδιάδα όπου παράγονται κάθε είδους ποιοτικά αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, με κορυφαίο από άποψη ποσότητας και ποιότητας, το ροδάκινο. Για τους λόγους αυτούς δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας οι μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων των Νομών Πέλλας και Ημαθίας, πληθώρα βιοτεχνιών, εγκαταστάσεων συλλογής και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.
Εδρεύει στη Σκύδρα, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, το Τελωνείο Πέλλας και η Χημική Υπηρεσία Ημαθίας και Πέλλας.
Από το Τελωνείο Σκύδρας πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός εξαγωγών και εισαγωγών. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι η Πέλλα είναι ο πρώτος νομός σε εξαγωγές κομπόστας ροδακίνου.
Επίσης το Τελωνείο Πέλλας που όπως προαναφέραμε, εδρεύει στη Σκύδρα, βρίσκεται πανελλαδικά στις πρώτες θέσεις σε όγκο εξαγωγών και εργασιών.
Στη Σκύδρα υπάρχει ΒΙ.ΠΕ. και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Πετριάς και επαναλαμβάνω, δεκάδες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.
Ουσιαστικά η Σκύδρα αποτελεί ένα εξαγωγικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, με μεγάλο αριθμό εργαζομένων και τεράστιο όγκο τραπεζικών συναλλαγών.
Η Σκύδρα είναι το συγκοινωνιακό σταυροδρόμι του Νομού και ευρύτερα της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Από όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι σ΄ έναν τέτοιο τόπο με τα χαρακτηριστικά της Σκύδρας, δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση τραπεζικού ιδρύματος.
Ως Δήμαρχος Σκύδρας, εκφράζοντας το σύνολο των συμπολιτών μου που πολλοί εξ αυτών συναλλάσσονται για επιχειρηματικές, εμπορικές, δανειακές και διαφόρων τύπων συναλλαγές στο υποκατάστημα της Σκύδρας, σας καλώ να ανακαλέσετε το όποιο σχέδιο για απομάκρυνσή του από την Σκύδρα. Είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τριγμούς στην διεκπεραίωση πολλών τραπεζικών υποθέσεων, μεταξύ των οποίων και των τραπεζικών που αφορούν τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α Σκύδρας, που τηρούνται στην τράπεζά σας. Εννοείται ότι σε περίπτωση κλεισίματος του υποκαταστήματος θα πάψει και η ΔΕΥΑ Σκύδρας, να τηρεί τους ανωτέρω τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αναμένοντας την θετική σας ανταπόκριση,
Με εκτίμηση
Η Δήμαρχος Σκύδρας
Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου