Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ!

Μετά από πρωτοβουλία και αίτημα της Ενωτικής Δράσης, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, αύριο Δευτέρα 17/2 και ώρα 3μ.μ. με θέμα το αντιπλημμυρικό έργο του Εδεσσαίου ποταμού.
Η ανάγκη ευρείας συζήτησης σχετικά με το έργο αυτό, λόγω της σπουδαιότητάς του, αλλά και λόγω των ενστάσεων που έχουν διατυπωθεί για πιθανές καταστροφικές συνέπειες στην ασφάλεια και το περιβάλλον της πόλης μας, είναι προφανής. Ταυτόχρονα όμως η ενεργοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και των πολιτών σχετικά με το παρόν και το μέλλον του Εδεσσαίου ποταμού, αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεθεί επί τάπητος η διαχείριση και η εκμετάλλευση του υδάτινου δυναμικού της πόλης και της περιοχής.Η Ενωτική Δράση δεν πρόκειται να περιοριστεί στη διατύπωση των θέσεών της σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο. Από ιδρύσεώς της, πριν από 6 χρόνια, είχε ως στόχο τη διεκδίκηση της διαχείρισης και ενεργειακής αξιοποίησης των υδάτων του Δήμου μας, κάτι που οι άλλες δημοτικές παρατάξεις χλεύαζαν και θεωρούσαν αδιανόητο.
Χαρήκαμε ιδιαίτερα που έστω και με καθυστέρηση τόσων ετών προχθές , για πρώτη φορά, ακούσαμε τον Δήμαρχο δειλά δειλά να ξεστομίζει σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τη διαχείριση των υδάτων μας. Η Ενωτική Δράση θα προτείνει και θα επιδιώξει, να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να υλοποιηθεί το σχετικό προεκλογικό της πρόγραμμα το οποίο προβλέπει να αναλάβει ο Δήμος Έδεσσας τη διαχείριση των υδάτων και να περιέλθουν στην κυριότητά του τα Υδροηλεκτρικά εργοστάσια του Άγρα και του Εδεσσαίου ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου