Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Καρασμάνης : Απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα διακατεχόμενα οικόπεδα και κτήματα


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΚαρασμάνηςΩς γνωστόν στις 28/1/ 20 ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ζητούσε να φέρουν στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, πού δίνει λύση κατά τρόπο δίκαιο, οριστικό και υπέρ των κατοίκων στις ιδιοκτησίες που κατέχουν και νέμονται εδώ και δεκαετίες.
Μέχρι στιγμής (10/2) ο πρώην υπουργός πήρε απάντηση από το Άμυνας,  αναμένει και τις απαντήσεις των συναρμοδίων υπουργείων,  προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες του.

Επισυνάπτεται η απάντηση.
 Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ. : Ερώτηση 3610/28-01-2020 της Βουλής των Ελλήνων Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιώργος Καρασμάνης με θέμα «Σχέδιο Νόμου για τα διακατεχόμενα», σας γνωρίζονται, τα ακόλουθα: Κατ΄ αρχάς, στις περιοχές «ΚΑΡΑΜΑΝ», «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ» και «ΝΤΕΡΕ», της Έδεσσας, εκ του τηρούμενου αρχείου, δεν υφίστανται ιδιώτες καταπατητές σε εκτάσεις που ανήκουν στο ΤΕΘΑ, αλλά για την πλήρη επιβεβαίωση των στοιχείων, θα ήταν σκόπιμο να σταλούν στο Ταμείο, συντεταγμένες των υφιστάμενων καταπατημένων εκτάσεων ή ονομασίες στρατιωτικών ακινήτων, εάν διατίθενται, από τις εν λόγω περιοχές. Σε κάθε περίπτωση, το ΤΕΘΑ είναι υποχρεωμένο, βάσει νόμου, να δηλώνει τα ακίνητα ιδιοκτησίας του στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε στο Κτηματολόγιο τα ακίνητα πρώην Στρατόπεδα «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ», ενώ έχει προβεί σε Ενστάσεις για τις εκτάσεις αυτών των ακινήτων, στα οποία δεν φαίνεται καταγεγραμμένος ως ιδιοκτήτης. Όσον αφορά «στην εισαγωγή στη Βουλή των Ελλήνων σχέδιο νόμου», επισημαίνεται ότι το ΥΠΕΘΑ, κατ’ επανάληψη, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων του ΤΕΘΑ, έχει ζητήσει από το έτος 1982, από το Υπουργείο Οικονομικών, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες λόγω αρμοδιότητας, για τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, χωρίς μέχρι σήμερα κάποια εξέλιξη επί του ζητήματος. Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει το Ταμείο, ακίνητα -2- ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ δεν μπορούν να μεταβιβασθούν άνευ ανταλλάγματος σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Κατά τα λοιπά αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου