Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αλμωπία

Το βιογραφικό του Υφυπουργού  Κώστα Σκρέκα.
 Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη και πατέρας δύο παιδιών, της Αλεξάνδρας και της Σοφίας.
Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, University of Birmingham, UK).

Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις. Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 15 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κλάδο.
Στις γενικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεκλέχθηκε Βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του ίδιου έτους.
Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής (από όλες τις παρατάξεις) και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους Βουλευτής της Π.Ε. Τρικάλων.
Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.
Ήταν επίσης Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας.
Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Φεβρουάριο του 2015.
Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου