Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κλείνουν όλα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα φροντιστήρια στην Ελλάδα για 14 ημέρες


Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά
τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».
Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κλείνουν και τα φροντιστήρια για τις επόμενες ημέρες.
Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Στους 89 ο συνολικός αριθμός των ασθενών
Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.
Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 89.
Η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.
Μέτρα ανακοινώνει την Τετάρτη ο Μητσοτάκης
Μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στην τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό που συγκαλεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε.. 
Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου