Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της ΠΕ Πέλλας μέσω του ΤΕΒΑ


 Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιορδάνης Τζαμτζής μιλά στην ...
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Παραμένουμε στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων χωρίς να ατονούν τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïκού  


Η κρίση της πανδημίας του κορωνοïού δεν αποτελεί εμπόδιο για την συνέχιση και επέκταση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Οι συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες
συντονίζονται από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και την οικεία Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, συνεχίζονται και, όπως έγινε ήδη γνωστό, σε στενή συνεργασία με τους τέσσερις Δήμους της Πέλλας. Η συνέχιση της συνδρομής με νέες διανομές τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής είναι ιδιαίτερα σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Βοήθειας Απόρων, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στην πραγματική οικονομία.
Όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτής, «τις δύσκολες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα η Ελλάδα, λίγους μόνο μήνες μετά από μία βαθειά και παρατεταμένη οικονομική ύφεση, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Δεδομένης της ανάγκης συμμόρφωσης με τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοιού, η διανομή των τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται πλέον απευθείας στους ωφελούμενους, δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιηθούν τα κέντρα διανομής του Προγράμματος».

Επισημαίνεται ότι κατά την διαδικασία παραλαβής των προϊόντων, από μέρους των δικαιούχων, απαιτείται η λήψη των κατάλληλων μέτρων προφύλαξης  (χρήση μάσκας, γαντιών, κλπ) για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού COVID-19. Οι κοινωνικές υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου