Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Καρασμάνης
          Το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Καρασμάνης έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.
          Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς :
·        Την κατάθεση ως αναφορά, την επιστολή του Συνδέσμου Εκπροσώπησης
Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΣΕΑΣ) Νομού Πέλλας, σχετικά με την πρόταση τους για τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες.
·        Την παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, προκειμένου να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία προσαρμογής των δασικών συνεταιρισμών στο Ν. 4423/2016, εξαιτίας του κλεισίματος των δικαστηρίων λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κορωναϊού.
·        Την κατάθεση ως αναφορά, την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, σχετικά με την άμεση αναστολή πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Ιανουαρίου εξαιτίας της πανδημίας από τον ιό covid-19.
·        Την κατάθεση ως αναφορά, την επιστολή της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, σχετικά με τα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις οδικές εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές, εξαιτίας του κορωναϊού.
·        Την κατάθεση ως αναφορά, το από κοινού υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Πόζαρ και του Σωματείου Ενοικιαζομένων & Διαμερισμάτων Λουτρών Πόζαρ, σχετικά με το αίτημα τους για λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωναϊού. 
·        Την κατάθεση ως αναφορά, το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, σχετικά με τα επείγοντα μέτρα οικονομικής στήριξης των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, εξαιτίας της πανδημίας από τον ιό covid-19.
·        Την κατάθεση ως αναφορά, την επιστολή του κλάδου των ασφαλιστών, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας επαναπιστοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από την Τράπεζα της Ελλάδος.
·        Την κατάθεση ως αναφορά, το υπόμνημα της τοπικής κοινότητας Δροσερού, σχετικά με την ανάδειξη και συντήρηση του ιστορικού Ναού Αγίου Γεωργίου Δροσερού.
·        Την κατάθεση ως αναφορά, το υπόμνημα του Δήμου Σκύδρας, σχετικά με τις ζημιές που προξενήθηκαν στις πρώιμες δεντροκαλλιέργειες από τον πρόσφατο παγετό και την επίλυση των λειτουργικών αναγκών του Καταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας. 
·        Την κατάθεση ως αναφορά, την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, με την οποία αιτούνται την συμπερίληψη των δικηγόρων και των δικηγορικών εταιρειών στα έκτακτα μέτρα για την  στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας κορωναϊού από την Κυβέρνηση. 
Ωστόσο όμως, διευκρινίζεται ότι οι δικηγόροι συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μάλιστα λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, θα λάβουν και ως αποζημίωση το ποσό των 800 ευρώ. Προς επιβεβαίωση αυτού, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε μάλιστα και επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για το θέμα αυτό.
Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι ο πρώην Υπουργός έχει προγραμματίσει στο προσεχές διάστημα επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση όλων των ανωτέρω θεμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου