Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον Εμπορικό Σύλλογο Σκύδρας



Προεπισκόπηση εικόναςΗ Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου υποδέχθηκε με συνεργάτες της, στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σκύδρας που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Δημήτρη Γιαννακίδη και τους: Αθανάσιο Φίλανδρο και Χρήστο
Χατζηθεοδώρου.
Από τους συνεργάτες της Δημάρχου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι: Μαρία Γιακαμόζη, Μιχάλης Μέγας, Χαράλαμπος Γεραντίδης, Γιώργος Σταματέλλος, Κωνσταντίνος Τερζίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεμιστοκλής Κρητίδης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης και με αφορμή ανάλογα ερωτήματα, αιτήματα και προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την κίνηση, την τόνωση της αγοράς, τον εμπορικό κόσμο κ.α.
Η Δήμαρχος τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων της Δημοτικής Αρχής (Εμποροπανήγυρη, Ανθοέκθεση, Χριστουγεννιάτικο Χωριό, Καρναβάλι, Κούλουμα κ.α) σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται με σκοπό την παραμονή των συμπολιτών μας στον τόπο μας και την παροχή υπηρεσιών πολύμορφης έκφρασης και δημιουργίας και βεβαίως την αύξηση της κινητικότητας και της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας ώστε ν΄αυξηθούν με τη σειρά τους και να τονωθούν οι εμπορικές συναλλαγές προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Η σημασία αυτών των δράσεων φάνηκε καθαρά από το πλήγμα που υπέστη η αγορά μας από τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι και τα Κούλουμα.
Όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή της θητείας της, για την αξιοποίηση και την προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων του Δήμου καθώς η περιοχή μας διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα που έχουν σχέση με την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη φύση, (όπως είναι οι αρχαιότητες και τα διατηρητέα μνημεία της νεότερης ιστορίας, οι δυνατότητες ανάπτυξης των ήπιων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι το Λουτροχώρι, η Νέα Ζωή, η αξιοποίηση
του πλεονεκτημάτων του Αλμωπαίου ποταμού που διαρρέει το Δήμο μας, η αξιοποίηση της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού- Ντεκοβίλ, η ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού και της τοπικής γαστρονομίας κ.α.)
Η Δήμαρχος Σκύδρας, μάλιστα, υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη σύσκεψη για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα(7/2/2020) μ΄ευθύνη της Αντιπεριφέρειας Πέλλας έκανε αναλυτική παρουσίαση των τουριστικών δεδομένων και διεκδικήσεων του Δήμου Σκύδρας ζητώντας τη υποστήριξη, τη συνδρομή και τη συνεργασία όλων των αρμοδίων σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Επισήμανε, ιδιαίτερα, τη συνεργασία του Δήμου Σκύδρας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τον καθηγητή Βλάσιο Βλασίδη ώστε μέσω της διεκδίκησης και της ένταξης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ν΄αναδειχθεί ο ρόλος και η συμβολή της Σκύδρας στην έκβαση του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Επίσης, αναφέρθηκε στις επαφές, στις πιέσεις και στις επισκέψεις σε υπουργεία και υπηρεσίες για την χρηματοδότηση της ανάδειξης του Σιδηροδρομικού Σταθμού – Ντεκοβίλ (ήδη έχει επιτευχθεί η σύνταξη μελετών) και για την επιστροφή στη Σκύδρα της ιστορικής μηχανής που κινούσε το τρένο της εποχής.
Η Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στις δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της εικόνας της πόλης και του Δήμου (καθαριότητα, φωτισμός, δενδροφυτεύσεις, αναπλάσεις) και στην αναγκαιότητα της συμβολής όλων μας ώστε η φιλόξενη περιοχή μας να είναι πιο θελκτική και επισκέψιμη.
Συζήτηση, επίσης, έγινε για την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για πεζοδρόμηση και η Δήμαρχος, με την παρουσία της τεχνικής υπηρεσίας που κλήθηκε για να συμμετάσχει στη συζήτηση, ζήτησε την κατάθεση έγγραφης πρότασης για το θέμα όπως και για όσα ζητήματα κρίνουν σκόπιμο.
Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά, αλλά και το εάν βελτιώθηκε ή όχι ο τζίρος της αγοράς κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Βέβαια, σ΄αυτό που συμφώνησαν όλοι είναι ότι όλα εξαρτώνται, όχι τόσο από την επιδημία ή τις εκπτώσεις, αλλά βασικά από την οικονομική ευχέρεια και δυνατότητα των νοικοκυριών. Γι΄αυτό, λοιπόν, το λόγο θα πρέπει, συνεχώς, όλοι να στηρίξουμε την αγροτική και τη μεταποιητική μας οικονομία που είναι η βάση της ανάπτυξης μας.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ευχαρίστησε από την πλευρά του τη Δημοτική Αρχή για τη συνάντηση αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, (και το έχει δηλώσει και παλαιότερα), ότι πράγματι η πόρτα της Δημάρχου είναι πάντα ανοιχτή για κάθε συνάντησή τους.
Η Δήμαρχος Σκύδρας ανταπέδωσε με τους συνεργάτες της τις ευχαριστίες στον Εμπορικό Σύλλογο, ευχήθηκε υγεία, δύναμη κι επανέλαβε την αναγκαιότητα της διαρκούς συνεννόησης και συνεργασίας όλων για τη συνεχή συλλογική καλυτέρευση και την πρόοδο του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου