Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Μέτρα οικονομικής ανακούφισης πληττόμενων πολιτών του Δήμου Αλμωπίας από την υγειονομική κρίση


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, συναισθανόμενη την ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας και ειδικότερα των επαγγελματικών τομέων καθώς και των δημοτών, οι οποίοι πλήττονται από την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προτίθεται να αναλάβει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

1.      Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.          

2.      Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής
δημοτικών τελών για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους π.χ. κυλικεία-δημοτικά αναψυκτήρια.


3.      Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων, για όλο το διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί.

4.      Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών και φόρων, τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για όλο το διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί.

5.      Τέλος με την 4536/13-3-2020 απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας, προβλέπεται η  απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής πληρωμής του τέλους λαϊκών αγορών, για τις Λαϊκές αγορές που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αλμωπίας. Επίσης αποφασίσθηκε η υποβολή αιτήματος στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενταχθούν οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών που πλήττονται από την προσωρινή άρση λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στη βοήθεια των 800 €. 


Μετά τις απαιτούμενες διαδικασίες, θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις, αναφορικά με την εφαρμογή των παραπάνω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου