Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Μέχρι τις 10 Μαΐου κλειστά τα σχολεία

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας σχολείων - πανεπιστημίων έως ...Τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως προβλέπει ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, με την ΚΥΑ αυτή παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών
δομών - όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ - έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Η προηγούμενη ΚΥΑ για τα κλειστά σχολεία ίσχυε μέχρι σήμερα, 10 Απριλίου.

Η απόφαση αφορά παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Οι τελικές αποφάσεις για το εάν οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας θα ξαναλειτουργήσουν ή όχι φέτος, όποτε θα πάμε κατευθείαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα ληφθούν μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Το υπουργείο ενημέρωσε ατύπως χθες Πέμπτη, ότι από τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4/2020) έως και την Τρίτη του Πάσχα (21/4/2020) δεν θα παρέχεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Επίσης, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κατά τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, εκτός του διαστήματος 15-21/4, θα παρέχεται σε προαιρετική βάση.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το υπουργείο ανακοίνωσε χθες τον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου