Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο 7χρονος Στέλιος συνθέτει το «βαλς της απομόνωσης» και συγκινεί

Αυτή η περιπέτεια έδωσε την έμπνευση σε ένα 7χρονο Ελληνόπουλο για να συνθέσει το «βαλς της απομόνωσης» (isolation waltz), περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση καραντίνας που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη.
Δημοσίευμα του βρετανικού Guardian παρουσιάζει το παιδί θαύμα Στέλιο Κερασίδη, που λέει ότι το δημιούργημά του το αφιερώνει «στους ανθρώπους που υποφέρουν και είναι απομονωμένοι εξατίας του Covid-19»
.
Η μελωδία του έχει περισσότερα από 43.000 hits στο YouTube από την περασμένη εβδομάδα οπότε και αναρτήθηκε το σχετικό βίντεο.
«Γεια σας. Είμαι ο Στέλιος. Ας είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί και σύντομα θα κολυμπήσουμε ξανά στη θάλασσα» ακούγεται να λέει ο 7χρονος πριν να πάρει θέση μπροστά από το πιάνο. «Σας αφιερώνω ένα δικό μου κομμάτι».
Όπως σημειώνεται στο άρθρο αυτή είναι η τρίτη σύνθεσή του μικρού.
Γεννημένος στην Αθήνα το 2012 από τον Φώτη και την Αγαθή Κερασίδη, που είναι και οι δύο πιανίστες και τώρα δάσκαλοί του, ο Στέλιος εμφανίστηκε πρώτη φορά σε κοινό σε ηλικία 3 ετών.
Το 2018 ερμήνευσε το Waltz in A Minor του Σοπέν στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το 2019 εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου παίζοντας με το διάσημο κόκκινο πιάνο του Έλτον Τζον.
Ο ίδιος λέει ότι ο αγαπημένος του πιανίστας είναι ο Καναδός Γκλεν Γκουλντ, ο οποίος είναι διάσημος για τις ερμηνείες του σε έργα του Μπαχ.
Ο μικρός Έλληνας έχει δείξει το ταλέντο του στη σύνθεση. Δύο προηγούμενα έργα του τα έγραψε για τις δύο αδελφές του, τη Βερόνικα και την Αναστασία, και όπως «Το Βαλς της Απομόνωσης» έτυχαν θετικών κριτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου