Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Διαδικτυακές ομιλίες στο Δήμο Σκύδρας για την ψυχολογική διαχείριση του κορωνοϊού


Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για 180.390 επιστήμονες - Επίδομα 600 ευρώΗ αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει επηρεάσει κι έχει επιφέρει αλλαγές στον εργασιακό χώρο, στην καθημερινότητα και στις κοινωνικές, διαπροσωπικές – οικογενειακές μας σχέσεις. Οι αλλαγές αυτές σε πολλές περιπτώσεις και σε μεγάλο βαθμό έγιναν ξαφνικά.
Πώς, λοιπόν, θα τις διαχειριστούμε και θα τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
για όλους μας;
Είναι, επομένως, ένα μεγάλο και σημαντικό ζήτημα στ΄ οποίο προσπαθεί να συμβάλλει κι ο Δήμος Σκύδρας μέσω της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού κι Αθλητισμού με την Αντιδήμαρχο Μαρία Γιακαμόζη και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες.
Για το σκοπό αυτό, στην παρούσα φάση, διοργανώνονται οι παρακάτω δύο διαδικτυακές ομιλίες με τα εξής θέματα αντιστοίχως:
1.Συν-ομιλώντας με το παιδί μου για τον κορωνοϊό.
Η ομιλία αυτή αφορά τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνουμε και στηρίζουμε ως γονείς τα παιδιά μας κι ανάλογα με την ηλικία τους για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός στην καθημερινότητά τους.
2.Διαχείριση άγχους για ενήλικες στην εποχή του κορωνοϊού.
Η ομιλία στοχεύει να βοηθήσει τους πολίτες ν΄αναγνωρίσουν στον εαυτό τους πιθανά σημάδια άγχους και να εκπαιδευτούν πάνω σε καλές πρακτικές διαχείρισης.
Οι ομιλίες θα διεξαχθούν μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας και για το λόγο αυτό απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ενδιαφερόμενες - οι να διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail).
Όσες κι όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σκύδρας Κωνσταντίνα Μπατζάκα στο τηλ.:2381351771, τις εργάσιμες ημέρες, κι ώρες από τις 09:00΄ έως τις 13:00΄.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανενός είδους επιβάρυνση για τη συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου