Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Μένουμε σπίτι. Μένουμε ενεργοί. Δημιουργία ξανά Κεντρικής Μακεδονίας


Η "Δημιουργία Ξανά" έχει συνάντηση στα Γιαννιτσά | PellaNewsΗ Δημιουργία ξανά Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 10/04/2020 την πρώτη ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση μελών και φίλων με θέμα τον κορονοιό και τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα μας.



Με σύνθημα το «Μένουμε σπίτι, παραμένουμε ενεργοί» η συνάντηση είχε σαν στόχο την αποτίμηση της κατάστασης, της πολιτικής και των αποφάσεων της κυβέρνησης και μια εκτίμηση για το μέλλον, μέσα απο την εμπειρία των μελών του κόμματος, με βάση την επαγγελματική τους κυρίως ιδιότητα.

Η “Δημιουργία, ξανά!” πραγματοποιεί διαδικτυακές συναντήσεις, συνεδριάσεις και συσκέψεις οργάνων απο το 2016, οπότε η διαδικασία σύνδεσης και ο συντονισμός ήταν θέματα γνωστά και οικεία στους περισσότερους συμμετέχοντες.

Η συζήτηση συντονίστηκε από το Βασίλη Πανίδη και το Θεοδόση Μπίλη, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα της ΤΟ Κεντρ. Μακεδονίας και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της “Δημιουργία, Ξανά!” και περιστράφηκε γύρω από δύο βασικούς άξονες, την Υγεία και την Οικονομία.
Το λόγο πήραν διακεκριμένα στελέχη, γιατροί, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμβουλοι επιχειρήσεων, ενώ συμμετείχαν επίσης δικηγόροι, μηχανικοί και εκπαιδευτικοί.

Κοινή εκτίμηση όλων, είναι η σε γενικές γραμμές σωστή κατεύθυνση των χειρισμών της Κυβέρνησης, αν λάβει κανείς υπ' όψιν τις γνωστές παθογένειες της χώρας μας
(ελλειματικές υποδομές του ΕΣΥ, κακή οργάνωση, συνδικαλιστική ανυπακοή, τεχνολογικός αναλφαβητισμός του Δημόσιου και των πολιτών, δαιδαλώδης κρατικός μηχανισμός, ατομική ανευθυνότητα).

Παράλληλα, παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την δημιουργία πραγματικών δεδομένων αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών, την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, την αναδόμηση ενός κράτους Δικαίου, την ανοικοδόμηση μιας παραγωγικής Ελλάδας.

“Το τσουνάμι του κορονοϊού μας πήρε ξώφαλτσα, είμασταν τυχεροί”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Διονυσόπουλος, ογκολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Δημιουργίας, και συνέχισε “Τυχεροί διότι δεν ήρθαμε αντιμέτωποι με τον κινέζικο ϊό, κυρίως λόγω επιχειρηματικής εσωστρέφειας, όμως ο οικονομικός αποκλεισμός και η τουριστική παύση, μπορεί να φέρει ένα μεγαλύτερο τσουνάμι που δεν πρέπει να αφήσουμε να δημιουργηθεί”.

“Υπάρχουν ευκαιρίες στην Οικονομία, όμως πρέπει να δοθεί προσοχή σε συγκεκριμένους τομείς του ιδιωτικού τομέα, όπως στην έλλειψη αξιόπιστων logistics προκειμένου να αξιοποιηθούν οι προκλήσεις του e-commerce που παρουσιάζονται” τόνισε ο Δημήτρης Γεωργιάδης, επιχειρηματίας, μέλος της Δημιουργίας, “καθώς αυτό δημιουργεί μεγάλα εμπόδια στην κατανάλωση”.

“Οι εργαστηριακοί γιατροί μπορεί να αυτοσχεδιάζουν, στην αγωνία τους να βρουν το φάρμακο ή το εμβόλιο για το κορονοϊό”, μας ενημέρωσε ο Γιώργος Χαϊδόπουλος, Μικροβιολόγος- Βιοπαθολόγος, μέλος και υποψήφιος της Δημιουργίας, “όμως στην οικονομική πολιτική δεν επιτρέπονται πια οι αυτοσχεδιασμοί του παρελθόντος”.

“Τα νέα δεδομένα και οι νέες απαιτήσεις στην αγορά εργασίας”, όπως μας ανέλυσε ο φίλος, σύμβουλος επιχειρήσεων Κλεόβουλος Αλεξιάδης, “δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με μια ευκαιριακή τεχνολογική επιμόρφωση ελεύθερων επαγγελματιών με ΕΣΠΑ. Πρέπει να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι της τεχνολογικής επανάστασης που ζει εδώ και δεκαετίες ο αναπτυγμένος κόσμος”.

Η συζήτηση είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και διήρκεσε δυόμιση ώρες, αποφασίστηκε μάλιστα να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, με κύρια θέματα συζήτησης αυτή τη φορά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Παιδεία και τη Δικαιοσύνη.

Η Δημιουργία ξανά είναι το μόνο φιλελεύθερο κόμμα με Πατριωτική και Ευρωπαϊκή συνείδηση που ακόμα και εκτός Βουλής, δηλώνει παρούσα σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις με λογισμό και όνειρο για μία δυνατή, αυτόνομη, πρωτοπόρα Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου