Τρίτη 5 Μαΐου 2020

«Δικτυωμένη Πόλη» η Έδεσσα!


Ο Δήμος Έδεσσας καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δράση "Δικτυωμένη πόλη".

Πρόκειται για μία σειρά διαδικτυακών συναντήσεων "κοινωνικού προβληματισμού και ανοικτών οριζόντων" με τη μορφή ενός ανοικτού διαδικτυακού κόμβου άτυπης μάθησης. Κάθε φορά ένας-μία εισηγητής-τρια θα παρουσιάζει ένα θέμα κοινωνικού, επιστημονικού, πολιτιστικού κ.λ.π. ενδιαφέροντος στο οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε. Συντονίστρια
της δράσης είναι η Κατερίνα Αθανασίου.
Μετά την πρώτη συνάντηση και τη συνεχή ανατροφοδότηση θα ανοίξει κατάλογος για την υποβολή προτάσεων από εισηγητές-τριες που επιθυμούν δωρεάν να μοιραστούν γνώση και εμπειρία από το πεδίο που δραστηριοποιούνται με στόχο να φθάσουμε μια μέρα να παρέχουμε καθημερινά ποιοτικές εισηγήσεις για όλα τα ενδιαφέροντα των συνδημοτών.
Το πρόγραμμα των πρώτων συναντήσεων, που αποτελούν και μία δράση κοινωνικής υποστήριξης και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής του Δήμου μας στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού και της συνειδητής επιλογής "μένουμε σπίτι", είναι το εξής:
·         Σάββατο 9 Μαΐου 2020, ώρα 19.00-21.00: Η ένταξη της Θετικής Ψυχολογίας στη ζωή μας – Δρ. Χρήστος Μπιμπίτσος
·         Σάββατο 16 Μαΐου 2020, ώρα 19.00-21.00: Ψυχική υγεία εφήβων με και χωρίς μαθησιακές δυσκολίες στο σχολικό περιβάλλον - Φίλιππος Παπάζης
·         Σάββατο 23 Μαΐου 2020, ώρα 19.00-21.00: Η συναισθηματική νοημοσύνη, ως ατομικός προστατευτικός παράγοντας ανθεκτικότητας και ανάπτυξης – Εύη Ροδά
Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση θα γίνονται δεκτοί έως 25 συμμετέχοντες, έτσι ώστε να υπάρχει διάδραση και διάλογος με τον εισηγητή. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την «Φόρμα δήλωσης συμμετοχής» στον κόμβο:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdJk7wsckMgZcTnmD…/viewform
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πασχάλης δήλωσε σχετικά:
«Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο Έδεσσας που μου έδωσε τη δυνατότητα να προσθέτω μαζί με συνδημότες-ισσες χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου και ανθεκτικού Δήμου.
Μα χωρίς την εθελοντική εργασία των Εύη Ροδά, Χρήστου Μπιμπίτσου και Φίλιππου Παπάζη δε θα μπορούσαμε να κάνουμε το πρώτο βήμα και την-τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όσα προσφέρουν στο πρότζεκτ και μαθαίνω δίπλα τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου