Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

Πραγματοποίηση επίσημων εκδηλώσεων Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην ΠΕ ΠέλλαςΜε τήρηση των υγειονομικών μέτρων, περιεκτικό περιεχόμενο και εκπροσώπους όλων των Προσφυγικών, Ποντιακών και Πολιτιστικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην ΠΕ Πέλλας
.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα της Γενοκτονίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα, ομιλία από τον Λαογράφο-Ερευνητή και Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών κ. Απόστολο Ασλανίδη και ανάγνωση ψηφίσματος, απαγγελία ποιήματος και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού της πόλης.

Σε σύντομο μήνυμά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19 δεν μας αποτρέπει από την εκπλήρωση της ηθικής μας υποχρέωσης για απότιση φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αποκτά ένα ιδιαίτερο, συμβολικό νόημα, θυμίζοντάς μας τα δεινά που έχει περάσει ο Ελληνισμός και την μεγάλη ικανότητά του για προσαρμογή, αναδιάταξη των δυνάμεών του σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρόοδο και ευημερία. Είναι χαρακτηριστικός ο στίχος του παραδοσιακού τραγουδιού που ακούμε αυτές τις ημέρες και στέλνει ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας  “η Ρωμανία πέρασεν, η Ρωμανία επάρθεν, η Ρωμανία αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο”, για τους Έλληνες, αλλά και τους επίδοξους καλοθελητές. Με την ευκαιρία, εύχομαι υγεία για όλους μας και δύναμη ψυχής ώστε να μπορέσουμε να μετατρέψουμε την πανδημία της κρίσης σε εφαλτήριο για κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου