Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Διονύσης Σταμενίτης: «Προσεκτικά και με ασφάλεια πρέπει να προχωρήσουμε στην πλήρη λειτουργία των λαϊκών αγορών»


«Το θέμα της συμμετοχής στο 50% των παραγωγών λαϊκών αγορών έθιξε ο Βουλευτής Πέλλας»
Επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης με σκοπό την ενημέρωση του αναφορικά με το ζήτημα των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τη συμμετοχή των παραγωγών λαϊκών αγορών στις λαϊκές.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί
αν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, ο οποίος να βασίζεται σε γνωμοδότηση της επιστημονικής ιατρικής επιτροπής, που να αφορά την επιστροφή των λαϊκών αγορών σε πλήρη λειτουργία.
Τόνισε δε στο Γενικό Γραμματέα, ότι εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, θα πρέπει άμεσα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, να προχωρήσει στην άρση των περιοριστικών μέτρων για τις λαϊκές αγορές αναφορικά με τη συμμετοχή των παραγωγών στο 50%, προσωρινή ρύθμιση που ισχύει από την επιβολή των μέτρων προστασίας.
Και οι δύο άνδρες συμφώνησαν στο γεγονός ότι η άρση του περιορισμού στο ποσοστό συμμετοχής και η επαναφορά στο 100% είναι αναγκαία, καθώς ο κλάδος έχει πληγεί σημαντικά, και πως κάθε ενέργεια θα πρέπει να γίνει με πρώτο κριτήριο την υγειονομική ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων στις λαϊκές, τόσο των παραγωγών όσο και των πολιτών.
Ο κ. Σταμπουλίδης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι σε σχετικά πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις που θα κινούνται στην κατεύθυνση επιστροφής στην κανονικότητα για τον εν λόγω κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου