Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Μήνυμα από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή



Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές αποτελούν ένα σημαντικό και ουσιώδη συντελεστή του ανθρώπινου υγειονομικού μας δυναμικού.

Η αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης ανέδειξε για μια ακόμη φορά αυτό που οι νοσηλευτές προσφέρουν καθημερινά και χωρίς φειδώ. Είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στα κέντρα υγείας, στα νοσοκομεία, στα θεραπευτήρια, στα ιδρύματα κ.α., μαζί με το ιατρικό δυναμικό κι όλους τους εργαζόμενους.
Βρίσκονται δίπλα μας σ΄όλες τις δύσκολες στιγμές της υγείας μας. Είναι αυτοί που σε κάθε ασθένεια
, σε κάθε πρόβλημα υγείας μας φροντίζουν και μας περιθάλπουν, χωρίς διακοπή μέρα – νύχτα, καθημερινή ή αργία, είναι αυτοί που εργάζονται με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους.

Είναι οι άνθρωποι που παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προσπαθούν αγόγγυστα, με προθυμία και χαμόγελο να μας αλλάξουν τη διάθεση προς το καλύτερο, να βελτιώσουν και ν΄αναπτερώσουν την ελπίδα όλων των ασθενών, να σώσουν ζωές. Είναι οι άνθρωποι που έχουν την εκτίμηση και το σεβασμό μας.

Να υπογραμμίσω και να υποστηρίξω, για μια ακόμη φορά, ότι η πολιτεία, πέρα από την αναγνώριση του έργου τους, θα πρέπει να υλοποιήσει και να ικανοποιήσει τα επείγοντα κι εκκρεμή θέματα που τους απασχολούν, διότι έχουν κι αυτοί επείγουσες ανάγκες, προκειμένου ν΄ασκήσουν με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες δουλειάς τις υπηρεσίες τους για την υγεία του κοινωνικού μας συνόλου.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή(12 Μαΐου), εκ μέρους του Δήμου Σκύδρας θέλω να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και μάλιστα του Κέντρου Υγείας Σκύδρας και των Νοσοκομείων μας.

Εύχομαι χρόνια πολλά, να έχουν υγεία και να συνεχίσουν με τη δύναμη και την πίστη τους το υψηλό, ανθρωπιστικό, κοινωνικό τους έργο. Από τη δική τους δύναμη αντλούμε όλες κι όλοι μας το θάρρος για να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με αισιοδοξία!

(Συνημμένη φωτογραφία για δημοσιογραφική χρήση).


Με εκτίμηση
Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου