Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Ποια καταστήματα ανεβάζουν ρολά από την Δευτέρα

Από τα φυσικά τους καταστήματα επανεκκινούν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντικείμενο:


-εξοπλισμού ήχου και εικόνας-κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων-σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών-χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου-ηλεκτρικών οικιακών συσκευών-επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής


χρήσης-εγγραφών μουσικής και εικόνας-παιχνιδιών κάθε είδους-ενδυμάτων-υποδημάτων και δερμάτινων ειδών-καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού-ρολογιών και κοσμημάτων-καινούριων ειδών-και μεταχειρισμένων ειδών.Επίσης, επανεκκινούν από τα φυσικά τους καταστήματα την λειτουργία τους οι εξής επιχειρήσεις:-ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών-ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων-ενοικίασης και εκμίσθωσης άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, και-καθώς επίσης και τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας "κατάστημα εντός καταστήματος" (shop in a shop).Την ίδια ημερομηνία επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους και αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς και άλλων ειδών.Τέλος, επαναλειτουργούν:- οι σχολές ερασιτεχνών οδηγών- οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα σε φυσικό κατάστημα,- καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας.
Για τις επιχειρήσεις Λιανικού εμπορίου ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες) εντός του κυρίως χώρου υπολογίζεται ως εξής:
* Για τα καταστήματα επιφάνειας κυρίως χώρου  
- Έως 20τμ: 4 άτομα
- Από 20-100 τμ: 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10τμ
- Άνω των 100τμ: 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15τμ
- Επίσης, σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300τμ και αναπτύσσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται εως 1 άτομο ανά 10τμ ανά όροφο.
* Η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται η 10πμ εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 7:00 πμ.
* Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων.
* Υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.
* Και συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων. Σε περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%. Αν υπάρχουν κυλιόμενες κλίμακες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε Ατομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος.
Ως προς τον κανόνα των επιτρεπόμενων ατόμων εντός του κυρίως χώρου των καταστημάτων ισχύουν οι ίδιοι όροι με το λιανικό εμπόριο.
- Επιτρέπεται η λειτουργία τους μόνο χωρίς καθήμενους πελάτες.
- Και Υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.

Οι κανόνες

Για τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

Για τις Σχολές οδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου