Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.200 λαθραία πακέτα τσιγάρων και πάνω από 4,5 κιλά λαθραίος καπνός


Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (9 Ιουνίου 2020) το πρωί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.


Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε ο ημεδαπός
άνδρας σε λαϊκή αγορά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση 230 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.


Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε υπόγειο χώρο που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:
·         1.475 λαθραία πακέτα τσιγάρων,
·         82 συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμία,
·         το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και
·         1 κινητό τηλέφωνο   

Στη δεύτερη περίπτωση, εντοπίστηκε ο αλλοδαπός άνδρας σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης να κατέχει σε σάκο συνολικά 550 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Όλα τα παραπάνω λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου