Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Πέτρος Ζέρζης : 26η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Πρόληψη σημαίνει είμαι μέλος μιας ομάδας, μιας κοινότητας

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο Πέτρος Ζέρζης - Περιφέρεια ή μήπως ...Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής μέρας θα ήθελα ως Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας «Όραμα» να επισημάνω την πολύ σημαντική αξία της Πρόληψης.
Ο δρόμος της απεξάρτησης και της επανένταξης για όσους διολισθήσουν στα Ναρκωτικά είναι πολύ δύσκολος, μακροχρόνιος και επίπονος. Και δυστυχώς δεν καταφέρνουν όλοι να τον ακολουθήσουν και να το ολοκληρώσουν.
Είναι ευθύνη και χρέος μας σαν γονείς, σαν δάσκαλοι, σαν αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης να μην αφήσουμε κανένα παιδί απομονωμένο, παραμελημένο, κανένα παιδί θύμα εκφοβισμού. Γιατί αυτοί είναι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της εξάρτησης.
Είναι ευθύνη και χρέος μας να προσφέρουμε στα παιδιά σήμερα όλα τα εφόδια και την υποστήριξη που χρειάζονται προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν ως αυριανοί ενήλικες στα πόδια τους και να χαίρονται τη ζωή τους χωρίς να τη θέτουν σε κίνδυνο.
Είναι ευθύνη μας να ενισχύσουμε τους παράγοντες Προστασίας απέναντι στην Εξάρτηση.
Να υποστηρίξουμε τους γονείς ώστε να διαμορφώσουν μια οικογένεια με ουσιαστικές σχέσεις και επικοινωνία μεταξύ τους, να υποστηρίξουμε τη κάθε γειτονιά και το κάθε χωριό ή πόλη, ώστε τα παιδιά να έχουν χώρους να συναντιούνται, να αθλούνται, να μαθαίνουν χορό και μουσική και ό,τι άλλο δημιουργικό υπάρχει.
Ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα» αισθάνομαι περήφανος για τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Πρόληψης εδώ και 19 χρόνια στο Νομό και θα προσπαθήσω από τη θέση μου να βοηθήσω, ώστε αυτές να γίνουν ακόμα περισσότερο γνωστές στους πολίτες του Νομού και ακόμα πιο αποτελεσματικές.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Πέτρος Ζέρζης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου