Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι πληρωμές της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας

Aridaia News: ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Τα "περίεργα" που συμβαίνουν στον ...Με την χθεσινή, αργά το βράδυ, δημοσίευση στο ΦΕΚ της ΚΥΑ για την δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας σε όσους έληξε τον Μάιο το επίδομα ανεργίας, το επίδομα μακροχρόνια ανέργων και βοηθημάτων ανεργίας ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι πληρωμές από τον 
ΟΑΕΔ.Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:
-Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
-Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
- Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Υπενθυμίζεται πως η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσής στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ.. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.
Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου