Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Κωνσταντίνος Ανδρωνίκου :Οι καιροί έχουν αλλάξει


Δεν είμαι ντετέκτιβ, ούτε κοινωνιολόγος. Ωστόσο μετά το σημερινό, περίεργο, θα έλεγα περιστατικό με την εξαφάνιση και την εύρεση του 10χρονου κοριτσιού , επιτρέψτε μου να θυμηθώ μια ιστορία που είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια στην πόλη μας. Θυμάμαι στο Δημοτικό να κυκλοφορούν φήμες στα διαλείμματα, για ένα βανάκι με ξένες πινακίδες που κυνηγάει παιδιά με σκοπό να τ' απαγάγει . Ακόμη κι αναληθές, είχε ακουστεί ένα περιστατικό που σχεδόν φίλος είχε απηχθεί. Τότε σχεδόν κανείς μας δεν είχε αίσθηση του κινδύνου, ειδικά σε μια κωμόπολη.
Ωστόσο τα χρόνια άλλαξαν, γενικώς. Σήμερα ναι μεν τα παιδιά είναι πιο ενημερωμένα όσον αφορά τέτοια περιστατικά αλλά παρατηρώ αρκετούς γονείς που σε σχέση με τους δικούς μας, που δεν μας έχαναν στιγμή από τα μάτια τους, δεν ξεκολλάν από το κινητό, αδιαφορώντας για τα παιδιά τους που παίζοντας μπορεί είτε να χτυπήσουν σοβαρά, είτε να εξαφανιστούν.
Σίγουρα τα παιδιά πρέπει να παίζουν και να χαίρονται αυτά τα χρόνια, αλλά επαναλαμβάνω αγαπητοί φίλες και φίλοι γονείς. Οι καιροί έχουν αλλάξει.
Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
Πάντα με εκτίμηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου