Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Αγκαλιά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις Πρέσπες

Στο Μέγαρο Ντορέ οι αρχαιρεσίες του Δ.Σ. του «Δημιουργία Ξανά ...Η "Δημιουργία, Ξανά!" με αφορμή την πρόσφατη καταψήφιση του αιτήματος του Αρείου Πάγου για την άρση ασυλίας 54 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ απο την πλειοψηφία των Βουλευτών της ΝΔ, την κατηγορεί για εναγκαλισμό και προστασία των πρωταγωνιστών της ιταμής Συμφωνίας των Πρεσπών.«Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι’ αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλλει την εθνική μου συνείδηση (…) Οι βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν σήμερα υπέρ, δίνουν λευκή επιταγή στα Σκόπια. Παραχωρούν όνομα, εθνική ταυτότητα και γλώσσα έναντι ασαφών, και δίχως οριστική απόδειξη, ανταλλαγμάτων.»
 
«Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές (…) Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
 
Τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε το ίδιο πρόσωπο: ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ και Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Την πρώτη στις 25/1/2019, ως αντιπολίτευση και τη δεύτερη στις 17/7/2019 ως κυβέρνηση, στο συνέδριο του Economist, εκφράζοντας ακόμα μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα της ΝΔ στα εθνικά θέματα.
 
Κάποιοι πολίτες επιμένουν να μην μπορούν να καταπιούν το ξεπούλημα της Μακεδονίας και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Όμως, όταν έρχεται το αίτημα του Αρείου Πάγου στη Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών που υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία, η ΝΔ προτάσσει τα στήθη της και προστατεύει τους “συνεταίρους”: για την άρση της ασυλίας 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ βουλευτής (ή πρώην πρωθυπουργός…) της ΝΔ για να ψηφίσει “υπέρ”: οι περισσότεροι ψήφισαν ΟΧΙ και κάποιοι, για να αποφύγουν τις κακοτοπιές, φρόντισαν να απουσιάζουν.
 
 
An image
 

Η εξοργιστική ασυνέπεια έγινε ακόμα χειρότερη αλλά και ηχηρότερη από τις δικαιολογίες του κυβερνητικού στρατοπέδου: δεν ήταν, λέει, προδοτική η συμφωνία. Καλή ήταν τελικά, αλλά αντιπολίτευση ήμασταν, κάτι έπρεπε να πούμε - να περνάει η ώρα, κατά το γνωστό ανέκδοτο. Άλλωστε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ήταν σαφής στο συνέδριο του Economist όταν δήλωνε, παρόντος του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Ντιμιτρόφ, ότι «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία των Πρεσπών, κι αυτό μας αφήνει χώρο για να κάνουμε πολλά περισσότερα στο οικονομικό πεδίο». Ήταν ο ίδιος που συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας το 2019 δήλωνε: «Δεν θα δεχτούμε το εθνικό μας φρόνημα εσείς να το κάνετε και να το ονομάσετε φασισμό».
 
Η “κωλοτούμπα”, μπλε, πράσινη ή κόκκινη, είναι ο κανόνας στην πολιτική μας ζωή. Απλώς βαφτίζεται από όλα τα κόμματα “προσαρμογή στη πραγματικότητα”, με έρπη στα χείλη ή χωρίς.
 
Τις πταίει; Το ότι η πολιτική απάτη παραμένει ατιμώρητη. Και πώς να μην παραμένει, αφού την προστατεύουν ως κόρην οφθαλμού αυτοί που την διαπράττουν κατ΄εξακολούθηση. Και πώς να μην την διαπράττουν, αφού οι πολίτες τούς νομιμοποιούν με την ψήφο τους.
 
An image
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου