Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις καταστροφές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στο Δήμο Αλμωπίας της ΠΕ Πέλλας


Γεγονότα & Ράδιο Αλμωπία: Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για ...
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Καταστροφές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στο Δήμο Αλμωπίας της ΠΕ Πέλλας

     Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, από τη χαλαζόπτωση (10/6/2020), στο Δήμο Αλμωπίας της ΠΕ Πέλλας. Το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες κερασιών, που είναι στο στάδιο της συγκομιδής, στην πατατοκαλλιέργεια
, καθώς και σε καλλιέργειες ροδακίνων βερίκοκων και καλαμποκιών στα χωριά Νότια, Περίκλεια, Λαγκαδιά και Φούστανη.
     Αποτέλεσμα της καταστροφής είναι οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση. Οι εκτιμήσεις χρειάζεται να γίνουν άμεσα, δεδομένου ότι αρκετές από τις καλλιέργειες είναι στο στάδιο συγκομιδής.
     Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής μας ήδη βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής και των εξευτελιστικών τιμών των αγροτικών προϊόντων. Επιπλέον πλήττονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων με τη φοροληστεία στα πενιχρά εισοδήματά τους, τα υπέρογκα ασφάλιστρα υπέρ ΕΛΓΑ και το διαρκή κίνδυνο κατάσχεσης – πλειστηριασμού των περιουσιών τους.
     Επιβάλλεται άμεση, γρήγορη και δίκαιη καταγραφή με πλήρη αποζημίωση στο 100% της καταστροφής. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
·      Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να αποζημιωθούν στο 100% της καταστροφής οι πληγέντες αγρότες - παραγωγοί του Δήμου Αλμωπίας στην ΠΕ Πέλλας.
·      Τι μέτρα θα λάβει για την ανάπτυξη των συστημάτων πρόληψης των καταστροφών, όπως είναι τα έργα αντιπλημμυρικής, αντιχαλαζικής προστασίας κλπ;

Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου