Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Σταμενίτης: «Η ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων χωρίς υπαλλήλους στην επιστρεπτέα προκαταβολή ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου της αγοράς»


Ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες η απόφαση για την έναρξη του δεύτερου κύκλου του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 131/2020 (ΦΕΚ Β' 2276/14-06-2020), στο δεύτερο γύρο του μέτρου έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης και οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό, με μόνη προϋπόθεση να διαθέτουν ταμειακή μηχανή.
Το αίτημα της ένταξης των ατομικών επιχειρήσεων
στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής είχε καταθέσει από τη πρώτη στιγμή ο Βουλευτής Πέλλας της νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης τόσο με ερώτηση του στις αρχές Απριλίου (αρ. πρωτ.: 5612/08.04.2020) όσο και με κατάθεση αναφοράς στις 23 Απριλίου (αρ. πρωτ.: 1342/23.04.2020).
Σχετικά με τη θετική εξέλιξη και την ικανοποίηση του αιτήματος ο Βουλευτής δήλωσε: «Η ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, καθώς παρέχει ουσιαστική στήριξη σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι επιχειρήσεων της χώρας. Από την πρώτη στιγμή είχα τονίσει ότι οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μικρό-μεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών το ξέρουν και το αναγνωρίζουν και μόλις βρέθηκε ο δημοσιονομικός χώρος αμέσως προχώρησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος. Για το Νομό Πέλλας, όπως έχω υπογραμμίσει και παλιότερα, το μέτρο αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς υπάρχει πλήθος μικρών ατομικών επιχειρήσεων, κυρίως οικογενειακής ιδιοκτησίας που δεν απασχολούν προσωπικό, οι οποίες μπορούν να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου