Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Χρήστος Παπαστεργίου: Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών



 Την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών  και ειδικότερα την περιοχή του δήμου Ηράκλειας Σερρών επισκέφθηκε κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία», αποτελούμενο από τον επικεφαλής της Χρήστο Παπαστεργίου , τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κέλυ Βαλταδώρου, Γιώργο Τρέντσιο, Δημήτρη Πουλτουρτζίδη, το μέλος της παράταξης
Χρήστο Κουλιάλη και τον συντονιστή της Χρόνη Μακρίδη.
Η αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης συναντήθηκε και συζήτησε με τον δήμαρχο Γιώργο Κουτσάκη καθώς και με τον πρώην δήμαρχο Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη θέματα που αφορούν τις ανάγκες του δήμου Ηράκλειας και κυρίως την ανάγκη σχεδιασμού και προγραμματισμού αναπτυξιακών έργων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης μελετών για έργα ζωτικής σημασίας για τον δήμο Ηράκλειας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Επισημάνθηκε, η ανεπάρκεια και η παλαιότητα  του οδικού δικτύου, καθώς και η αναγκαιότητα της μελέτης διαπλάτυνσής του και νέας χάραξης σε ορισμένα σημεία ώστε να καταστεί αυτό επαρκές και ασφαλές. Σημαντική είναι η διαπλάτυνση και η ποιοτική αναβάθμιση του περιφερειακού οδικού δικτύου που οδηγεί προς την θάλασσα.
Τονίστηκες, ακόμη η ανάγκη της επίλυσης των ζητημάτων της ασφάλειας των πολιτών, των επισκεπτών και της περιουσίας τους, τα οποίας είναι βασική παράμετρος για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου, η οποία είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής κυρίως μέσω της δυνατότητας εξοικονόμησης ενέργειας σε παραγωγικές και τουριστικές δραστηριότητες καθώς και σε ενεργοβόρες εγκαταστάσεις. Η χρηματοδότηση από την περιφέρεια μελετών αξιοποίησης και ένταξης  έργων δικτύου διανομής σε προγράμματά της σε συνεργασία με τον δήμο ,ο οποίος κατέχει την εκμετάλλευση του πεδίου, θα έδινε την δυνατότητα να δημιουργηθούν παραγωγικές δραστηριότητες με  πολλές νέες θέσεις εργασίας , καθιστώντας πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της περιοχής.

Αναλύθηκε, ακόμη, η ανάγκη διατήρησης της παράδοσης της περιοχής, η ανάδειξη των  προϊόντων και του τουριστικού προϊόντος της, η οποία καθιστά αναγκαίο έργο την χρηματοδότηση μελέτης και κατασκευής νέων συγχρόνων υποδομών στο χώρο της εμποροπανήγυρης.
Ενώ, υπογραμμίστηκε ότι η καταπολέμηση των κουνουπιών είναι εκ των «ων ουκ άνευ» όρων για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και την απρόσκοπτη παραγωγική τους δραστηριότητα. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει έγκαιρη και ικανοποιητική απάντηση στο πρόβλημα από την περιφέρεια.



ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Επισημάνθηκε, επίσης, ότι η περιοχή χρειάζεται νέα πνοή και ιδίως πράξεις. Χρειάζεται μελέτη για ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ποιοτικής αναβάθμισης και αξιοποίησης των παραλίμνιων περιοχών εντάσσοντας σε αυτό υπάρχουσες εγκαταστάσεις και δραστηριότητες αλλά και δημιουργώντας νέες που θα σέβονται και θα αξιοποιούν το περιβάλλον.
Προϋπόθεση είναι η εκβάθυνση του ποταμού Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης από τις φερτές ύλες για την αναζωογόνηση του παραλιμνίου δάσους με την σταθεροποίηση της στάθμης των υδάτων αλλά και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.
«Η Ελλάδα μετά την κρίση έχει ανάγκη έργων που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα διαμορφώνουν συνθήκες δημιουργικής και παραγωγικής δραστηριοποίησης. Τέτοιες αναγκαίες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν οι πολιτικές που λειτουργούν με στρατηγική, σχέδιο και πράξεις. Οι βερμπαλισμοί, τα μεγάλα λόγια και οι στείρες υποσχέσεις υποκρύπτουν ανεπάρκειες, ανικανότητα και ανυπαρξία στοιχειώδους σχεδιασμού. Τι έκανε εδώ και μια δεκαετία η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γι' αυτό;
Εμείς ως παράταξη "Πράξεις για την Μακεδονία" αναδεικνύουμε τις αναγκαιότητες και με ρεαλισμό προτείνουμε λύσεις ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο ως δημιουργική και χρήσιμη για τον τόπο αντιπολίτευση» σημειώνουν τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-06-2020


               



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου