Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Εδεσσαίου Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή


Απορρίφθηκαν, μετά από την εκδίκασή τους, τα ασφαλιστικά μέτρα που αιτήθηκαν από ομάδα πολιτών του Δήμου Έδεσσας για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (Ποταμός Εδεσσαίος)» που εκτελείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2014-20, με προϋπολογισμό 2.100.000,00 ευρώ.Το έργο εκτελείται σύμφωνα με εγκεκριμένη μελέτη, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση εξάλλου για τη χρηματοδότησή του από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είχα και έχω πάντοτε εμπιστοσύνη και σέβομαι στον μέγιστο βαθμό, τη λειτουργία και τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης.
Με την Απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων, αίρεται ένα ακόμη εμπόδιο για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού και φιλοπεριβαλλοντικού έργου που βελτιώνει την αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας και θωρακίζει το έργο της ανάδειξης των ποταμοβραχιόνων του Εδεσσαίου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Με την συμπληρωματική δράση που εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Πέλλας για τη φύτευση των παραποτάμιων διαδρόμων, με προσεκτικά επιλεγμένα φυτά και εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά τους με σύγχρονα συστήματα άρδευσης, δημιουργούμε ένα άρτιο περιβαλλοντικά, οικολογικά και αισθητικά έργο.

Λυπάμαι που κάποια πρόσωπα θέλησαν να μονοπωλήσουν την αγάπη και την ευαισθησία για την φυσική κληρονομιά του τόπου μας.
Η υλοποίηση του έργου και η διάθεσή του στην τοπική κοινωνία, είμαι βέβαιος ότι θα δείξει με τον καλύτερο τρόπο, τι σημαίνει να σχεδιάζεις και να υλοποιείς δράσεις με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, χρησιμοποιώντας επιστημονικά και λογικά κριτήρια, με όραμα για τους πολίτες και τον τόπο». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου