Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Εκπροσώπους των Σωματείων Ταξί του Ν. Πέλλας συνάντησε ο Διονύσης Σταμενίτης


«Στο επίκεντρο η μείωση φορολογικών βαρών και η ένταξη στο σχεδιασμό για την ηλεκτροκίνηση».
Συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων ταξί του Νομού Πέλλας πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (30.05.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των σωματείων έθεσαν στον κ. Σταμενίτη τους προβληματισμούς τους για την επομένη μέρα της πανδημίας, καθώς όπως τόνισαν ο κλάδος τους δέχτηκε ισχυρό χτύπημα κατά τη διάρκεια της επιβολής των μέτρων περιορισμού
των μετακινήσεων. Όπως ενημέρωσαν το Βουλευτή, η πτώση του τζίρου κατά την περίοδο αυτή έφτασε σε επίπεδα 70% με 80%.
Στα πλαίσια αυτά, και δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, στην οποία βρίσκεται η χώρα, ο Βουλευτής άκουσε τις προτάσεις τους, οι οποίες αφορούν στη μείωση του Φ.Π.Α., στη μείωση των τελών κυκλοφορίας, στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης αλλά και σε μακρόπνοα μέτρα που θα αναβαθμίσουν τον κλάδο γενικότερα, όπως η ένταξη τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση νέων υβριδικών αυτοκινήτων και η χρηματοδότηση για αγορά μεταχειρισμένων υβριδικών αυτοκινήτων.
Ο Βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων ότι ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων για όσους έχουν πληγεί από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, πολλά από τα οποία έχουν ανακοινωθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι θα καταθέσει σχετική πρόταση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε στα πλαίσια της επεξεργασίας του νέου νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, που έρχεται τους επόμενους μήνες, να υπάρχουν ειδικές προβλέψεις και για τα οχήματα ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου