Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου ΜπάτσηΑγαπητοί συνάδελφοι,
Δυστυχώς η κανονικότητα δεν είναι τόσο κοντά μας και έτσι αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά, να συνεδριάσουμε εξ αποστάσεως.
Συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τον ιό που, όπως φαίνεται, βρίσκεται ανάμεσά μας. Σήμερα όσο ποτέ, η σοβαρότητα επιβάλλεται να καθορίζει τις πράξεις μας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχετε γίνει μάρτυρες και εμείς, ως δημοτική αρχή, αποδέκτες μιας επίθεσης από συγκεκριμένο τοπικό μέσο. Οι άκρως συκοφαντικές κατηγορίες για διασπάθιση  δημοσίου χρήματος, για χρηματικά οφέλη υμετέρων και υπαλλήλων του Δήμου, για εκμετάλλευση της υγειονομικής κρίσης του Δήμου μας με επίκεντρο την καραντίνα
της Φούστανης  ξεφεύγουν από τη δημοσιογραφική κριτική και πλέον ανήκουν στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Εγώ προσωπικά και οι αντιδήμαρχοι της παράταξής μας, υποβάλαμε μήνυση κατά του συγκεκριμένου μέσου, το οποίο ενώπιον πλέον του Εισαγγελέα, θα κληθεί να αποδείξει τα γραφόμενά του. Οφείλω να ομολογήσω ότι η «δημοσιογραφική» πρακτική του προαναφερόμενου, όχι απλά δεν ακολουθήθηκε από τα τοπικά  ΜΜΕ αλλά σχεδόν απομονώθηκε και φυσικά προς τιμήν τους. Έχω ξαναμιλήσει για κανιβαλισμό προσωπικοτήτων, για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης με την παράθεση «ανωνύμων» σχολίων, για την πλαστή ηθική του εμφανιζόμενου ηλεκτρονικού όχλου. Αυτά είναι φαινόμενα των καιρών μας που δυστυχώς πρέπει να διαχειριστούμε εξυψώνοντας τη δική μας πολιτική ηθική πάνω και πέρα από πολιτικές στοχεύσεις και μικροπολιτικούς ρεβανσισμούς. Για το λόγο αυτό, σας καλώ να καταδικάσετε τα συγκεκριμένα καταγγελλόμενα δημοσιεύματα και να απαιτήσετε την ηθική αποκατάσταση των βαλλόμενων.
Μετά από σχεδόν 3 μήνες αναγκαστικής παύσης λειτουργίας της επιχείρησης των Λουτρών, επαναλειτουργεί από τις 15/6/2020. Με μικρά και σταθερά βήματα και πάντα όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η διεθνής και εθνική τακτική αντιμετώπισης της πανδημίας, η επιχείρηση προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και διεκδικεί το μερίδιο της τουριστικής αγοράς που δικαιωματικά της ανήκει. Είμαστε αισιόδοξοι πως ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, η επιχείρηση θα επικοινωνήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα μετατρέψει την αντιξοότητα σε ευκαιρία.
Παραμένοντας στα Λουτρά, θα ήθελα να αναφερθώ στο Υδροηλεκτρικό των Λουτρών και πιο συγκεκριμένα, στην οριστική παραλαβή του από το ΔΕΔΔΗΕ και την ένταξή του στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο. Δεν κρύβω τη χαρά μου που επιτέλους αυτό το έργο άρχισε να παράγει οφέλη όχι μόνο για την επιχείρηση των Λουτρών αλλά και για ολόκληρη την επαρχία, βοηθώντας στη σταθεροποίηση του τοπικού ηλεκτρικού δικτύου.
Υπερήφανους μας έκανε όλους μας ο ΑΛΜΩΠΟΣ. Η επίσημη αγαπημένη μας ανεβαίνει στα σαλόνια της Β Εθνικής κατηγορίας για να ξαναζήσουμε τις δόξες του παρελθόντος. Η περηφάνια και η χαρά όμως έχουν ευθύνες που στην περίπτωσή μας περιορίζονται στα αυτονόητα. Και εξηγούμαι. Κοίνο μυστικό όλων μας, εδώ και πολλά χρόνια, είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας που είναι κατά το ήμισυ δημοτικό. Πλέον το θέμα οδεύει στην τακτοποίησή του. Με την συνδρομή και της Αντιπεριφέρειας, την ερχόμενη Τρίτη 23/6/2020, το γήπεδο του ΑΛΜΩΠΟΥ θα είναι πλέον δικό μας. Ανοίγεται λοιπόν ο δρόμος για την υλοποίηση έργων υποδομής, απαραίτητων για τη στήριξη της ομάδας μας και όχι μόνο. Ελπίζουμε πολύ σύντομα, την ίδια τύχη να έχουν το Δημαρχείο, το εργοτάξιο, το γήπεδο Λαγούδη και πολλά πολλά ακόμη ακίνητα στην Αριδαία και στις κοινότητες του Δήμου μας. Η τακτοποίηση της δημοτικής περιουσίας είναι ένα στοίχημα για τη δημοτική μας αρχή. 
Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε για την επανασύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Η δράση της είναι απαραίτητη για τη λειτουργική τακτοποίηση της καθημερινότητάς μας. Από την ύδρευση και την άρδευση, από τα διπλοπαρκαρίσματα μέχρι την καθαριότητα και την ηχορύπανση η Δημοτική αστυνομία θα εφαρμόζει τους αντικειμενικούς κανόνες συνύπαρξης. Σας προτρέπω να στηρίξετε την πρότασή μας. 
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην ανάγκη εφαρμογής όλων των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊου ώστε να είμαστε όλοι υγιείς και ετοιμοπόλεμοι να προσπαθούμε για το καλύτερο του Δήμου μας.
Ευχαριστώ πολύ!
Χρήστος Μπάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου