Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Γ. Τσιώνης: Η Κοινωνική Πολιτική ασπίδα για τους Δήμους


Συμπληρώθηκε ένα χρόνος από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας. Μέχρι στιγμής , δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα της περιοχής μας, παρόλες τις προεκλογικές υποσχέσεις. Η μοναδική αλλαγή είναι η αργοπορημένη και λάθος πεζοδρόμηση η οποία έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση διότι ο Δήμος προχώρησε σε μια τόσο σημαντική αλλαγή χωρίς να πάρει την γνώμη της συναρμόδιας Αρχής, της Αστυνομίας.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής μας φέρνει μνήμες του παρελθόντος, όμως είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε αποτελέσματα. Υπάρχει χρόνος για να προλάβει και να καλύψει το χαμένο έδαφος, να καλυτερέψει η καθημερινότητα των δημοτών και να αξιοποιήσει τον μεγάλο φυσικό πλούτο της περιοχής.

Η Κοινωνική Πολιτική είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η διοίκηση του Κυρίου Μπάτση, να την κάνει ασπίδα του, να κάνει πρωτοπόρο τον Δήμο μας και να τον κατατάξει στις πρώτες θέσεις  τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Ο στόχος οφείλει να είναι ξεκάθαρος.

Παρακάτω δίνονται μερικές από τις πολλές δράσεις που μπορεί να κάνει η Δημοτική Αρχή για την βελτίωση της τοπικής οικονομίας και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου. Με τη σημαντική προσφορά διάφορων εταιριών που έχουν δραστηριοποιηθεί σε άλλους Δήμους το Κοινωνικό παντοπωλείο θα μπορεί να διαθέσει τα απαραίτητα είδη σε πολλές οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη και θα αποτελέσει σημαντική ανακούφιση.
Σχολικά Είδη. Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου πρέπει να διαθέτει είδη σε παιδιά τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν λόγο της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους. Αρκετές φορές τα παιδιά νοιώθουν μειονεκτικά σε σχέση με αλλά τα οποία δεν αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες. Ο Δήμος πρέπει να συμβάλει σε αυτό. Τα είδη μπορούν να διατεθούν από προσφορές βιβλιοπωλείων και αγορά του Δήμου. 
Διατροφή των μαθητών. Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της σίτισης των μαθητών η Κοινωνική υπηρεσία πρέπει να θέσπιση την παροχή δεκατιανού μαζί την παροχή τροφίμων στις οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό παντοπωλείο. 
Όλα τα παραπάνω είναι δράσεις που υλοποιούνται σε άλλους Δήμους με Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζει και ο δημότης, που οφείλει να αγκαλιάσει τέτοιου είδους δράσεις, χωρίς να βάζει το προσωπικό του όφελος πιο πάνω από το συλλογικό καλό. Ο τόπος μας οφείλει να αλλάξει πορεία πλεύσης και αυτό θα το πετύχουμε αν μείνουμε όλοι ενωμένοι έχοντας κατά νου την τοπική ανάπτυξη σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, σε κοινωνικό και σε προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου