Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Υπογραφή Σύμβασης για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Δημιουργούμε άριστες εκπαιδευτικές υποδομές για τους μαθητές της Πέλλας που είναι το μέλλον της χώρας μας»
«Πράσινο φως», για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, ενός ιστορικού διδακτηρίου στο κέντρο της πόλης. 

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη στρώση με σύγχρονα υλικά της αυλής, τη διαμόρφωση γηπέδου μπάσκετ και χώρου αθλητικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, την ανύψωση της περίφραξης για τη βελτίωση της ασφάλειας, καθώς και την κατασκευή επιφανειακού αποχετευτικού δικτύου για τη συλλογή των όμβριων υδάτων και την αντιπλημμυρική προστασία των εγκαταστάσεων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είναι ένα έργο το οποίο ζητούνταν επίμονα από την τοπική κοινωνία και για το οποίο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή του. Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί να εργάζονται σε άριστες συνθήκες, ώστε να μπορούν να εστιαστούν στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο το οποίο περιλαμβάνει την πνευματική, αλλά και ψυχική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αφορά στη δημιουργία κάποιων υπαίθριων παιδαγωγικών δραστηριοτήτων (σκάκι, κ.λπ.). Μας ενδιαφέρει η πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών και η προσαρμογή των εκπαιδευτικών υποδομών σύμφωνα με παιδαγωγικούς στόχους του 21ου αιώνα, όπως η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, η κριτική σκέψη και η εξωστρέφεια που αποτελεί εξάλλου και βασική στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εύχομαι να είναι ένα έργο ποιοτικό, χρήσιμο και να δοθεί γρήγορα για χρήση στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία».

s



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου