Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: 560.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Γ. Καρασμάνης: για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης".Έπειτα από την θεομηνία-τυφώνα της  10ης Ιουλίου 2019,  εξαιτίας της οποίας κηρύχθηκε ο Νομός μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο Γιώργος Καρασμάνης στην συνάντηση που είχε στις 31-07-2019 με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, αφού του έθεσε το ζήτημα των ανυπολόγιστων ζημιών που προκλήθηκαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες
όχι μόνο στην αγροτική παραγωγή, αλλά και σε υποδομές δημόσιες και ιδιωτικές, όπως δρόμους, κιόσκια, εγκαταστάσεις, στέγες κλπ, του ζήτησε να χρηματοδοτήσει μέσα από τα κονδύλια των φυσικών καταστροφών την αποκατάστασή τους.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συνεπής στην τότε δέσμευσή του προς τον Γιώργο Καρασμάνη ότι, αφού οι Δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν έστελναν τεκμηριωμένο φάκελο με όλα τα στοιχεία, θα προχωρούσε στην χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών, πράγματι, όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε από την πλευρά των Δημάρχων με την αποστολή όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στοιχείων, υπέγραψε  χρηματοδότηση ύψους 230000 ευρώ για τον Δήμο Έδεσσας και 213000 ευρώ για τον Δήμο Σκύδρας. Ενώ ήδη ο Δήμος Αλμωπίας έλαβε από τον Μάρτιο του 2020 ποσό ύψους 116000 ευρώ.
 Όσον αφορά τον Δήμο Πέλλας ενημερώθηκε από το Γραφείο μας να καταθέσει φάκελο, όμως  σύμφωνα με δήλωσή του δεν υπέστη καμία ζημιά από την συγκεκριμένη θεομηνία και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτήθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου