Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Παρεμβάσεις Λάκη Βασιλειάδη σε Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης & Ασύλου, για το ζήτημα των μετακλητών εργατών γης τρίτων χωρών


Έχοντας ακούσει τους προβληματισμούς των παραγωγών της Πέλλας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών, αρχικά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη, από τον οποίο ζήτησε να υπάρξει η δυνατότητα παράτασης παραμονής σε όσους είχαν
έρθει στη χώρα βάσει της ΠΝΠ 01-05-2020 (ΦΕΚ Α 90) για διάστημα τριών μηνών, εφόσον αποδεικνύεται ότι εργάζονται.
Επίσης ζήτησε να δοθεί παράταση στην έκτακτη διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρόσκλησης μετακλητών, η οποία έχει λήξει στις 30 Ιουνίου, καθώς και τη ριζική απλοποίηση της διαδικασίας μετάκλησης, αφού έχει ήδη αποδειχτεί ότι η υφιστάμενη γραφειοκρατία δεν εξυπηρετεί ούτε το Κράτος ούτε φυσικά τους αγρότες μας.
Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Π. Γεωργιάδη για να ζητήσει 1ον να δοθεί παράταση του χρονικού διαστήματος παραμονής των ανθρώπων αυτών και 2ον να έχουν τη δυνατότητα πολλαπλών εισόδων στη χώρα, στο διάστημα αυτό. Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε στο Βουλευτή ότι έχει ήδη μεταφέρει τα αιτήματα αυτά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επιστολές του προς τον Υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Αμέσως ο Βουλευτής Πέλλας απέστειλε με τη σειρά του επιστολή προς τον Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο επικοινώνησε και κατ' ιδίαν, στηρίζοντας τα αιτήματα και τονίζοντας τη σημασία της αποδοχής τους για τον πρωτογενή τομέα και την οικονομία της χώρας, αλλά και ιδιαίτερα για την Πέλλα.
Τέλος, σε επικοινωνία του με στελέχη της ΑΑΔΕ ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα -εντός της εβδομάδας- το πλαίσιο έκδοσης ΑΦΜ για τους ανθρώπους αυτούς, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την έκδοση ΑΜΚΑ για να μπορούν να κολλήσουν τα εργόσημα.
Ο Βουλευτής τόνισε σε όλες τι επαφές του:
«Η μετάκληση εργατών γης τρίτων χωρών είναι ζωτικής σημασίας για τη Βόρεια Ελλάδα και την Πέλλα ειδικότερα -στην οποία μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 9.000 αιτήσεις- και η απρόσκοπτη συνέχισή της απαραίτητη, τηρώντας πάντα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου