Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Εικόνες ντροπής - Έτσι κάλυψαν οι Τούρκοι τα ψηφιδωτά στην Αγια Σοφιά

Διαφάνεια 4 από 4: Τα τριγωνικά υφάσματα στο θόλο, πάνω από το Ιερό Βήμα, όπου βρίσκεται η γνωστή εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας.
Λίγες ώρες πριν το αποκορύφωμα της προκλητικής φιέστας του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά, ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε το παγκόσμιο μνημείο, που μετέτρεψε με το έτσι θέλω σε τζαμί,
για να επιθεωρήσει πώς εξελίσσονται οι εργασίες πριν από την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πόζαρε μπροστά από τη νέα πινακίδα της Αγίας Σοφίας, που γράφει πλέον «μεγάλο τζαμί».
Νωρίτερα, ο «σουλτάνος», αφού μπήκε στο ναό από την πίσω πόρτα, επιθεώρησε τις προετοιμασίες, αλλά και το... σύστημα ήχου.
Εικόνες ντροπής
Διαφάνεια 3 από 4: Το παραβάν στα αριστερά του Ερντογάν με το κοράνι.
Διαφάνεια 1 από 4: Παράλληλα, φαίνεται πως έχουν καλύψει την βορειοανατολική πλευρά του ναού με ένα μπορντό παραβάν, το οποίο έχει επάνω του στίχους από το Κοράνι:Παράλληλα, πράσινα χαλιά σε πετρόλ απόχρωση έχουν ήδη τοποθετηθεί στο δάπεδο του ναού για τη μουσουλμανική προσευχή. Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αρχίσει να καλύπτονται οι τοιχογραφίες, ενώ ξηλώθηκε και η ταμπέλα μου αναγραφόταν ο χαρακτήρας του μουσείου.

Η μουσουλμανική προσευχή έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί της Παρασκευής, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν αποκλείεται να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες της Τουρκίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος μετέβη από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, την σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν και αξιωματούχους, και μετέβη αμέσως στην Αγία Σοφία προκειμένου να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου